Uutissuomalainen: Pula hoitajista hankaloittaa vanhusten hoitoonpääsyä suurissa kaupungeissa

Kuvituskuva. Arkisto/Sirpa Repo

Hoitajapula on vaikeuttanut vanhusten pitkäaikaishoitoon pääsyä useimmissa isoissa kaupungeissa. Uutissuomalainen kysyi asiaa sähköpostitse 20 suurimmalta kaupungilta tai sote-kuntayhtymältä, johon kaupunki kuuluu.

Kaikki vastasivat, ja niistä 12 myönsi vaikeudet. Useista vastauksista ilmeni, että kaikkia hoivakotipaikkoja ei aina täytetä, jotta hoitajamitoitus pysyy lain edellyttämällä tasolla.

Tällä hetkellä hoitohenkilökuntaan kuuluvia tulee olla pitkäaikaishoidossa 0,55 yhtä vanhusta kohden, ensi vuoden alusta 0,6 ja 1. huhtikuuta 2023 alkaen 0,7.

Uutissuomalaisen mukaan Tampereelta ja Kuopiosta kerrottiin tapauksista, joissa hoivayksiköitä oli jouduttu sulkemaan hoitajapulan vuoksi. Tampereen ja Kuopion lisäksi hoitajapulaan liittyvistä vaikeuksista hoivakoteihin pääsyssä kertoivat myös Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Salo, Seinäjoki, Rovaniemi, Päijät-Sote, johon Lahti kuuluu, Eksote, johon Lappeenranta kuuluu, sekä Essote, johon Mikkeli kuuluu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut