Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiista Lidlin uudesta kaupasta on jatkunut jo vuosia Vantaalla – kauppaketju ei osaa sanoa, milloin päästään rakentamaan

Saksalaisen päivittäistavarakauppa Lidlin tulo Vantaanlaaksoon viivästyy edelleen.

Kaupunki on kaavoittanut uudelle myymälälle paikan Hämeenlinnanväylän kupeesta osoitteesta Vantaanlaaksontie 34. Valtuusto hyväksyi asemakaavan keväällä 2019, mutta kiistellystä kaavasta tehtiin jo ehdotusvaiheessa 20 valitusta.

Tällä hetkellä hanketta viivästyttää rakennusluvasta tehty valistus, kertoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

Hän ei pysty ennakoimaan, milloin rakentaminen voisi alkaa.

– Olemme suunnitelleet myymälän rakentamista Vantaanlaaksoon, mutta myymälän rakennusluvasta on tehty valitus, ja prosessin kesto tällä hetkellä avoin. Tavoitteenamme on aloittaa rakentaminen heti kun se on mahdollista.

Arvostelijoiden mukaan kauppahankkeen valmistelussa ei ole kuultu asukkaita. Heidän pelkonaan on ollut etenkin liikennemelun ja -ruuhkien lisääntyminen Vantaanlaaksontiellä.

Myös myymälän sijoituspaikka on herättänyt kritiikkiä. Osa valtuutetuista katsoi keväällä 2019, että kaupan saavutettavuus olisi erinomainen. Toisaalta sen arveltiin olevan hankalasti tavoitettavissa jalankulkeville ikäihmisille.

Vantaan Sanomat kysyi Lidliltä kommenttia hankkeen aikataulusta Vantaanlaakson asukkaiden kummasteltua, milloin kauppaa aletaan rakentaa.

Lue myös: Lidl tulee Vantaanlaaksoon – "saavutettavuus erinomainen", "täydellinen virhearvio"