Kiista Lidlin uudesta kaupasta on jatkunut jo vuosia Vantaalla – kauppaketju ei osaa sanoa, milloin päästään rakentamaan

Vantaanlaakson asukkaat ovat ihmetelleet, milloin alueelle suunniteltu Lidlin myymälä valmistuu. Armi Suojanen

Mikko Välimaa

Saksalaisen päivittäistavarakauppa Lidlin tulo Vantaanlaaksoon viivästyy edelleen.

Kaupunki on kaavoittanut uudelle myymälälle paikan Hämeenlinnanväylän kupeesta osoitteesta Vantaanlaaksontie 34. Valtuusto hyväksyi asemakaavan keväällä 2019, mutta kiistellystä kaavasta tehtiin jo ehdotusvaiheessa 20 valitusta.

Tällä hetkellä hanketta viivästyttää rakennusluvasta tehty valistus, kertoo Lidlin kiinteistökehityspäällikkö Toni Lautala.

Hän ei pysty ennakoimaan, milloin rakentaminen voisi alkaa.

– Olemme suunnitelleet myymälän rakentamista Vantaanlaaksoon, mutta myymälän rakennusluvasta on tehty valitus, ja prosessin kesto tällä hetkellä avoin. Tavoitteenamme on aloittaa rakentaminen heti kun se on mahdollista.

Arvostelijoiden mukaan kauppahankkeen valmistelussa ei ole kuultu asukkaita. Heidän pelkonaan on ollut etenkin liikennemelun ja -ruuhkien lisääntyminen Vantaanlaaksontiellä.

Myös myymälän sijoituspaikka on herättänyt kritiikkiä. Osa valtuutetuista katsoi keväällä 2019, että kaupan saavutettavuus olisi erinomainen. Toisaalta sen arveltiin olevan hankalasti tavoitettavissa jalankulkeville ikäihmisille.

Vantaan Sanomat kysyi Lidliltä kommenttia hankkeen aikataulusta Vantaanlaakson asukkaiden kummasteltua, milloin kauppaa aletaan rakentaa.

Lue myös: Lidl tulee Vantaanlaaksoon – "saavutettavuus erinomainen", "täydellinen virhearvio"

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut