Hämeenkylän kirkko avaa ovet sureville – hautausmaalle voi viedä kynttilän menehtyneen Noel-pojan muistoksi

Hämeenkylän kirkko on avoinna torstaina kello 18 alkaen hiljentymiseen ja keskusteluun. Kirkossa järjestetään suruhartaus kello 18.30.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti aiemmin tänään, että tiistaista asti kadoksissa ollut askistolainen Noel-poika on löydetty menehtyneenä. Pojan etsimiseen osallistui eri viranomaisten lisäksi suuri joukko vapaaehtoisia.

Tapaus on koskettanut ja järkyttänyt monia vantaalaisia. Poliisi korosti tiedotteessaan kuitenkin antamaan omaisille ja läheisille rauhan raskaan asian äärellä.

Seurakunta kertoo Facebook-sivuillaan, että kirkossa ja hautausmaalla on paikka, jossa voi sytyttää kynttilän Noel-pojan muistolle.

Näin puhut lapselle onnettomuusuutisista

Pysy rauhallisena ja kuuntele

Mannerheimin Lastensuojeluliitto neuvoo verkkosivuillaan, miten lasten ja nuorten kanssa kannattaa keskustella heitä mahdollisesti järkyttäneistä onnettomuusuutisista.

Lasten reaktioita ei kannata vähätellä. Joskus lapsi voi ilmaista hämmennystä tai pelkoa vitsailemalla tai nauramalla. Tästä ei kannata hämmentyä.

Anna lapselle aikaa työstää tapahtumaa omalla tavallaan.

Vastaa lapsen tai nuoren kysymyksiin rehellisesti, mutta älä lietso pelkoa. Kerro tapahtuneesta lapsen ikä huomioon ottaen, jottei lapsi turvaudu mielikuvitukseen.

Pysyttele itse mahdollisimman rauhallisena. Voit kuitenkin todeta, että olet järkyttynyt ja surullinen tästä tapahtumasta.

Tapahtumat voivat siirtyä lasten uniin ja leikkeihin. Nukahtaminen voi olla vaikeaa.

Lähde: mll.fi

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut