Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosia suunnitellun ja kiistellyn Luhtitien jatkeen rakentaminen alkaa – Reitti Varistosta Myyrmäkeen aukeaa liikenteelle ensi heinäkuussa

Luhtitien jatkeen rakentaminen Varistosta Myyrmäen Raappavuorentielle alkaa lokakuussa. Uusi tieosuus yhdistää Vihdintien Raappavuorentiehen ja reittiä pitkin alkaa kulkea uusi runkolinja 300. Se liikennöi Myyrmäen kautta Pähkinärinteeseen ja edelleen Vihdintietä Helsinkiin Elielinaukiolle.

Uusi Luhtitie otetaan käyttöön ensi vuoden heinäkuussa ja runkolinja 300 aloittaa elokuussa.

Lue myös: Luhtitien jatke on vain 700 metriä, mutta se mullistaa kulkemisen Länsi-Vantaalla

Luhtitien jatkeen rakentaminen vaatii Pellaksenojan siirtämistä tien länsipäässä kadun eteläpuolelle ja itäpäässä oja on siirrettävä kadun pohjoispuolelle.

Tulevan Luhtitien itäpäätyyn Kelokuusenmäen alueelle rakennetaan myös Kelokuusenkuja, Kelokuusenpolku ja Kelokuusenrinne. Alueen uudet kadut ja kevyen liikenteen väylä Raappavuorentien kylkeen Luhtitien ja Virtatien välille valmistuvat viimeistään kesäkuussa 2023.

Alueelle tehdään lisäksi asuintaloja ja päiväkoti, jonka rakentaminen alkaa ensi vuoden toukokuussa. Alueelta tullaan kaatamaan puita jo tulevana talvena. Koira-aitaus sekä matonpesupaikka poistuvat käytöstä ja molemmat sijoittuvat uuteen paikkaan.

Kelokuusen päiväkoti valmistuu syksyksi 2023, mutta asuintalojen tarkkaa rakentamisaikataulua ei vielä tiedetä.

Luhtien jatkamista Vihdintieltä Raappavuorentielle on suunniteltu yli 20 vuotta. Lähialueen asukkaat ovat ilmaisseet huolensa muun muassa liikenteen lisääntymisestä ja siitä, että yhtenäinen viheralue rikotaan rakentamisella.