Sotiemme lotat kokoontuvat historialliseen tapahtumaan – seuraa tästä suoraa lähetystä viimeiseksi jäävästä Lottagaalasta

Lottia on enää 1500 ja pikkulottia noin 4500. Kuva Tuusulan Lottamuseosta. Anton Soinne
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Tänään on meneillään jotain, mikä ei enää koskaan toistu. Koolla ovat sotiemme viimeiset lotat ja kotirintaman pikkulotat.

Lotta Svärd Säätiö järjestää Helsingin Wanhassa satamassa viimeiseksi jäävän lottagaalan. Säätiön rekisterissä lottia on enää 1500 ja pikkulottia noin 4500.

Gaala alkaa kello 15 ja juhlapuheen gaalassa pitää Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen. Musiikkiesityksestä vastaa Arja Koriseva ja pianolla säestää Minna Lintukangas. Tilaisuuden suojelija on rouva Jenni Haukio.

Suora lähetys: Seuraa Lotta Svärd 100 -juhlagaalaa linkistä kello 15 alkaen.

Lottajärjestö oli aikoinaan naisten vapaaehtoinen, aseeton maanpuolustusjärjestö, joka toimi vuosina 1921-44. Jäseniä järjestössä oli enimmillään noin 240 000, joista 8–17-vuotiaita pikkulottia lähes 50 000. Lottatyövoima oli erittäin tärkeää niin Puolustusvoimille kuin koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Lottagaalaan ottaa osaa tänään jopa talvisodan 1939-40 käyneitä lottia.

Lottien 10-vuotisjuhla 1931 Helsingissä. Ensi sunnuntaina Helsingin Tomiokirkossa järjestetään valtakunnallinen Lotta Svärd 100 -juhlamessu kelllo 10–11.30 Museovirasto

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut