Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi linjaus julki: Käytä maskia koko Uudellamaalla!

Kasvomaskien käyttöä tulee jatkaa koko Uudenmaan alueella.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä perustelee tätä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tiedotteessa epidemiatilanteen heikkenemisellä ja jo tehdyillä rajoitusten purkamisilla.

Epidemiatilanne on alueella kääntynyt huonompaan suuntaan useissa kunnissa.

– Rajoitusten purkamisen myötä kasvomaskien merkitys koronavirusepidemian hallinnassa korostuu. On hyvä muistaa, että ne suojaavat myös muilta hengitystieinfektioilta. Kehotamme väestöä jatkamaan maskien käyttöä rokotussuojasta riippumatta joukkoliikenteessä, yleisissä sisätiloissa ja kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski on olemassa, sanoo tiedotteessa Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Husin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä muistuttaa, että kasvomaskit ovat edullinen ja toimiva tapa suojata itsensä ja muut koronavirustartunnalta.

– Näyttää siltä, koronavirus kiertää keskuudessamme vielä pitkään. Joudumme sopeutumaan siihen, että epidemian kiihtymisvaiheita tulee jatkossakin, sanoo Petäjä.

Husin alueella koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla.

Epidemia on kiihtymisvaiheessa seuraavissa kunnissa: Askola, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Raasepori, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vihti.

Kasvomaskisuositus on päivitetty Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän nettisivuille.