Uusi linjaus julki: Käytä maskia koko Uudellamaalla!

Kuvituskuva. Iida Mulari

Sirpa Repo

Kasvomaskien käyttöä tulee jatkaa koko Uudenmaan alueella.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä perustelee tätä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) tiedotteessa epidemiatilanteen heikkenemisellä ja jo tehdyillä rajoitusten purkamisilla.

Epidemiatilanne on alueella kääntynyt huonompaan suuntaan useissa kunnissa.

– Rajoitusten purkamisen myötä kasvomaskien merkitys koronavirusepidemian hallinnassa korostuu. On hyvä muistaa, että ne suojaavat myös muilta hengitystieinfektioilta. Kehotamme väestöä jatkamaan maskien käyttöä rokotussuojasta riippumatta joukkoliikenteessä, yleisissä sisätiloissa ja kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski on olemassa, sanoo tiedotteessa Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Husin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä muistuttaa, että kasvomaskit ovat edullinen ja toimiva tapa suojata itsensä ja muut koronavirustartunnalta.

– Näyttää siltä, koronavirus kiertää keskuudessamme vielä pitkään. Joudumme sopeutumaan siihen, että epidemian kiihtymisvaiheita tulee jatkossakin, sanoo Petäjä.

Husin alueella koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla.

Epidemia on kiihtymisvaiheessa seuraavissa kunnissa: Askola, Hanko, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Raasepori, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Siuntio, Tuusula ja Vihti.

Kasvomaskisuositus on päivitetty Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän nettisivuille.

Meilahden koronapotilaiden tehohoitopaikat ovat loppumassa – rokottamattomien asenne herättää tuskaa linjajohtajassa: "En enää keksi, miten voisi vaikuttaa"

Pk-seudun koronanyrkki antoi uudet maskisuositukset – Koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä

Kauppa keventää koronarajoituksiaan – Katso oman alueesi maskisuositus

THL muutti maskisuositustaan, näissä tilanteissa maskin kannattaisi nyt olla kasvoilla – "Etenkin, jos sinulla ei ole koronarokotusta"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut