Pitsihuvilasta tulee taidekeskus Askistoon – viikonloppuna siellä pidetään pop up -näyttely ja pihalla vietetään Askisto-päiviä

Tuomas Haapman on perustamassa kotiinsa taidekeskus Huvilaa. Viikonloppuna siellä pidetään pop up -näyttely ja talon pihalla Askisto-päivät. Tuomas Haapman
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Vantaalainen Tuomas Haapman on muuttamassa kotinsa alakerran Askistossa taidekeskus Huvilaksi ensi keväänä. Sitä ennen tuleva taidekeskuksen johtaja järjestää valkoisessa, 1950-luvulla rakennetussa pitsihuvilassaan pop up -näyttelyn ja pihalla Askisto-päivät 9.–10. lokakuuta kello 10–17.

Haapman kertoo, että viikonlopun taidenäyttely pidetään huvilan kahdessa huoneessa ja eteisessä. Esillä on Haapmanin seksuaalisuuteen sekä mielen voimaan keskittyviä maalauksia ja veistoksia. Valmis taidekeskus käsittää jo enemmän tilaa eli noin 250 neliötä.

Lisäksi ulkona on esillä Faces Of Finland -valokuvanäyttely.

Inkoon antiikkipäivien järjestäjän Haapmanin mukaan Askisto-päivät järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Huvilan pihassa kuullaan live-musiikkia ja siellä on myös muun muassa kirpputori ja erilaisia herkkuja sekä antiikkimyyntiä.

Haapman sanoo, että tapahtuman perumista harkittiin, koska nuori askistolaispoika menehtyi yllättäen tällä viikolla, ja surullinen tapaus koskettaa koko kylää.

Mutta sitten katsottiin paremmaksi, että jotain valoisaakin on hyvä tarjota murheen keskellä. Tapahtuma muistaa poikaa kynttilöin.

Askistossa osoitteessa Purolaakso 2c järjestettävään viikonlopun tapahtumaan on vapaa pääsy. Haapman huomauttaa, että omakotitalon pihaan ei mahdu pysäköimään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut