Siltatyömaa teki kiertoliittymästä hankalan ruuhkapaikan Korsossa

Korson keskustan kiertoliittymä Kotkakaulan kohdalla aiheuttaa ongelmia autoilijoille, kun siltatyömaan liikennevalot näyttävät punaista. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kesällä alkanut Kulomäentien sillan remontti Korson keskustassa on edennyt kannen korjaus- ja eristystyöhön. Sillalla on käytössä vain yksi ajokaista ja autoja ohjataan liikennevaloilla.

– Kannen eristystyöt pitää tehdä aina sääsuojan alla, kertoo rakennuttajavalvoja Tero Haapaharju Vantaan kaupungilta.

Siltakannelle ei mahdu kahta ajokaistaa, koska jalankulkijoille ja pyöräilijöillekin on oltava oma väylä.

Liikennevaloihin kertyy pitkiä jonoja molempiin suuntiin Urpiaisentietä varsinkin ruuhka-aikoina.

Kulomäen siltatyömaan liikennevaloihin kertyy jonoa. Armi Suojanen

Hankalin tilanne on Kotkankaulan kohdalla olevassa kiertoliittymässä. Osa autoista ajaa kiertoliittymään eikä pääse heti jatkamaan matkaansa Koivukylän suuntaan, vaan jää jonoon keskelle liikenneympyrää. Se tukkii muiden autojen ajamisen muun muassa Kulomäentieltä kiertoliittymän kautta Urpiaisentielle.

Lue myös: Vantaalla on meneillään ja alkamassa monta siltaurakkaa: Korsossa korjataan kaksi isoa siltaa, puistosiltoja uusitaan Rekolassa, Martinlaaksossa ja Viertolassa

Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin johtaja Timo Leppälä sanoo, että oikea tapa olisi odottaa ja jättää kiertoliittymä auki. Hän arvelee, että kiertoliittymässä seisovat ovat joutuneet siihen yllättäen, koska ovat arvioineet pääsevänsä jatkamaan valoista suoraan eteenpäin.

– Vakituisesti siitä ajavat osaavat jo ennakoida sen, Leppälä uskoo.

Siltaremontti piinaa autoilijoita vielä marraskuun loppuun saakka.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut