TiPS:n naiset pystyneet säilyttämään kovan pelihengen yllä päävalmentaja Pauliina Miettisen vakavaan sairastumiseen liittyvän huolen keskellä – kausi Kansallisessa liigassa päättyy kuten edellinenkin: hopeaa tulossa

Tikkurilan Palloseuran toppari Joanna Tynnilä on pelannut tällä kaudella kaikissa TiPS:n Kansallisen liigan otteluissa täydet minuutit. Kuva viimelauantaisesta derbystä TiPS – PK-35 Vantaa, missä TiPS:n pelaajat kantoivat Roosa nauhaa rintapielessään. Kalevi Hämäläinen

Matti Hannula

Kuopion Palloseura varmisti viime lauantaina Suomen mestaruutensa jalkapallon Kansallisessa liigassa. Tikkurilan Palloseuran ja PK-35 Vantaan yläloppusarjan derbyllä ei sen sijaan ollut sarjasijoituksen kannalta merkitystä. Vaikka hopeat oli jo sinetöity, TiPS voitti yhdysvaltalaisen Hana Kernerin ensimmäisellä liigamaalilla 1–0.

– Oli vähän vaikea peli, mutta taistelimme voiton, totesi TiPS:n 20-vuotias toppari Joanna Tynnilä kauden viimeisen kotiottelun jälkeen.

Nyt lauantaina pelattavalla Kansallisen liigan päätöskierroksella TiPS matkustaa Kuopioon.

Tynnilän päävastuu on puolustamisessa, mutta hän on siinä ohessa viimeistellyt tällä kaudella kolme maalia, yhden enemmän kuin vuosi sitten. Silloin TiPS pelasi niin ikään kauden päätöspelissä Kuopion Palloseuran vieraana ja Tynnilä teki 1–1-tasapeliin päättyneessä ottelussa maalin. Vantaalaisilla oli vielä siinä vaiheessa ohut oljenkorsi mestaruuteenkin. Mutta Åland United vei kullat, TiPS oli toinen ja KuPS kolmas. Nyt TiPS kampesi itsensä ahvenanmaalaisten edelle, mutta KuPS oli sarjan selvästi paras joukkue.

– Edelliskauteen on vaikea verrata, kun joukkue muuttui jonkin verran, mutta ainakin viime talvikaudesta menimme hirveästi eteenpäin. Olemme pelanneet tasaisen kauden. Aika vähän jäi jossiteltavaa, Tynnilä myöntää.

TiPS on pelannut suhteellisen suppealla pelaajaringillä ja perusrunko on ollut raskaasti kuormitettuna koko kauden. Tynnilä on pelannut kaikissa otteluissa täydet minuutit, kuten myös toppariparinsa Liina Nora ja kapteeni Annika Haanpää.

– Tosi tasaisen kauden olen pelannut, tehnyt sen, mitä puolustajalta halutaan. Liinan kanssa saimme yhteistyön hyvin toimimaan.

Jo kahdeksatta kauttaan TiPS:n paitaa kantava, Ylästössä asuva Tynnilä pelasi myös kauden 2020 kaikissa liigaotteluissa ja silloin yhtä vaille kaikissa täyden ajan.

TiPS:n päävalmentajan Pauliina Miettisen viimekeväisen rintasyöpädiagnoosin myötä koko joukkueen psyyke on tietysti ollut koetuksella.

– Mutta olemme saaneet siitä myös henkistä voimaa.

Miettisen kahden vuoden valmennusrupeama Tikkurilassa tulee tänä viikonloppuna päätökseensä.

– Olen saanut ”Padelta” hyvää oppia sekä kentällä että kentän ulkopuolella, perspektiiviä asioihin eri tavalla kuin olen muilta valmentajilta saanut, hän kiittelee.

Lue myös: TiPS-naisten syksyssä on taas mitalin tuoksu

Katso myös: Kansallinen liigan kausi päättyi – TiPS-naisille hopeaa, PK-35 Vantaa seitsemäs

Kampanja

”Taklaa syöpä ajoissa”

Tikkurilan Palloseuran päävalmentaja Pauliina Miettinen on käynnistänyt kampanjan, jonka tavoitteena on kerätä rahaa syöpäjärjestöille ja lisätä tietoisuutta siitä, että tutkimuksiin kannattaa mennä ajoissa.

Ensisijainen kimmoke ”Tackle cancer, tackle it early” -kampanjalle oli, että Miettinen joutui itse kyhmyn rinnassaan havaittuaan menemään yksityiselle vastaanotolle kuvantamiseen ja maksamaan siitä 850 euroa.

Kotikuntansa Nurmijärven terveyspalveluissa hän olisi joutunut odottamaan kuvantamiseen pääsyä peräti puolitoista kuukautta. Kansainväliseksikin laajennettavaan kampanjaan on Suomesta lähdössä mukaan ainakin muita Kansallisen liigan seuroja sekä Palloliitto.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut