HS: Lääkintöneuvoksen mielestä rokotteesta kieltäytyjien pitäisi maksaa itse koronakulunsa – "Koskisi esimerkiksi sairauslomakorvausta"

Lääkintöneuvos Heikki Pälve kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että koronarokotteesta kieltäytyvät voisivat maksaa itse omat hoitokulunsa.

Pälve muistuttaa, että koronavirusrokote on aikuisille tutkitusti turvallinen ja huomattavasti turvallisempi kuin rokottamattomuuden riski epidemiassa.

– Meillä onkin vastakkain kaksi arvoa: yksilön oikeus päättää itseään koskevassa asiassa ja yhteiskunnan vastuu luoda kaikille sen jäsenille turva henkeä ja terveyttä uhkaavaa vaaraa vastaan, Pälve arvioi HS:n mielipidepalstalla.

– Yksilön vapaan valinnan vaakakupissa ei ole ollut vastapunnusta. Kustannukset maksaa se suuri enemmistö, joka toimii yhteiskuntavastuullisesti.

Pälve tarjoaa mielipidekirjoituksessa esille nostamaansa vaakakuppiin vastapunnuksen.

– Voisimmeko sopia, että määrätyistä rokotuksista kieltäytyminen periaatteellisin syin johtaa osittaiseen tai jopa täydelliseen korvausvastuuseen tämän sairauden hoidossa ja oheiskuluissa? Tämä koskisi esimerkiksi sairauslomakorvausta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut