Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerrostalon molok-roskikseen alkoi ilmestyä säkkikaupalla jätettä öisin Myyrmäessä, kunnes kaksi asukasta yllätti roskan dumppaajat itse teossa – "Meillä on taloyhtiössä onneksi teräviä mummoja", sanoo puheenjohtaja

Myyrmäkeläisen taloyhtiön asukkaat aikovat ottaa kovat keinot käyttöön, jotta kerrostalon roskapisteelle ei enää tuotaisi luvattomasti jätettä. Vastedes kaikista luvattomista roskanheittäjistä tehdään rikosilmoitus, sanoo taloyhtiön puheenjohtaja.

Puheenjohtaja kertoo, että molok-tyyppisiin roska-astioihin on tuotu säkeittäin jätettä jo pidemmän aikaan. Usein tätä on tapahtunut pimeän turvin yöllä, ja tuloksena molokit ovat täyttyneet nopeasti.

Toissa sunnuntaina jupakka sai uuden käänteen, kun kaksi talon eläkeikäistä asukasta kiiruhti juoksujalkaa roskapisteelle, jonne oli ilmestynyt heille tuntematon pakettiauto.

– Yksi meidän talossa asuvista mummoista huomasi auton, ja sitten toinenkin juoksi hänen perässään. Autossa olleet miehet heittivät roskiin useita isoja säkkejä. Kuljettaja puolustautui väittämällä, että hän asuu talossa.

Puheenjohtajan mukaan tilanne pelotti naisia, sillä miehen käytös oli aggressiivista. Auto lähti paikalta yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Osa säkeistä molokiin heitetyistä säkeistä oli vankkatekoisia muovisäkkejä, joita myydään rakennusjätteen kuljettamiseen, puheenjohtaja sanoo.

Taloyhtiössä ei niellä autonkuljettajan selitystä.

– Jäte kuuluisi viedä Sortti-asemalle. Jätettä ei voi heittää toisen taloyhtiön sekajätteeseen.

Puheenjohtaja selvitti auton omistajan, ja kävi ilmi, että se kuuluu vuonna 2020 perustetulle rakennusyhtiölle.

Puheenjohtajan soitettua yhtiön hallituksen jäsenelle tämä kielsi tietävänsä mitään asiasta.

Yhtiön päättävissä asemissa olevat henkilöt eivät asu kyseisessä taloyhtiössä, puheenjohtaja sanoo.

– Olemme tehneet rikosilmoituksen tapahtuneesta. Meillä on tapahtumahetkeltä valokuvia, joissa on sekä auto, että siinä olleet miehet, puheenjohtaja sanoo.

Vantaan Sanomat on nähnyt valokuvat autosta ja miehistä.

VS:n tavoittama yhtiön hallituksen jäsen kiistää puheenjohtajan väitteen, että roskapisteelle olisi viety rakennusjätettä.

– Ei ole mahdollista. Sinne on voitu viedä talkoilla maasta kerättyä roskaa, kuten tupakan tumppeja.

Toimitusjohtajan mukaan rikosilmoitus on perätön.

Taloyhtiön puheenjohtaja on kuullut, että vastaavaa tapahtuisi muuallakin Vantaalla.

– Taloyhtiöissä kannattaa olla valppaana. Autot ovat liikkeellä pimeässä, eikä niitä silloin näe tai pääse kuvaamaan rekisteriä.

Omiin molokeihinsa taloyhtiö asentaa poikkiraudan, joka estää isojen säkkien heittämisen roskiin.

Myös silmät pidetään auki.

– Meillä on taloyhtiössä onneksi teräviä mummoja, puheenjohtaja sanoo.