Ulkoilureitin Hakunilan urheilupuistosta Sipoonkorpeen voi rakentaa Sotungintien pohjoispuolelle – KHO hylkäsi valituksen

Sotungintien pohjoispuolelle rakennetaan reitti kevyelle liikenteelle. Kuvituskuva. Arkisto/Tarja Tikkanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Valitukset eivät tuottaneet tekijöilleen toivottua tulosta, joten Vantaan kaupungin suunnittelema uusi ulkoilureitti Hakunilan urheilupuistosta Sipoonkorven kansallispuistoon voi kulkea Sotungintien pohjoispuoleista vaihtoehtoa.

Noin 1,5 kilometrin reitti on suunniteltu kulkevaksi Sotungintien vierellä pelto- ja metsäalueella. Urheilupuistosta lähdettyään reitti ylittää sekä Kormuniitynojan että Krapuojan ja päättyy ulkoilupolkuna Sipoonkorven kansallispuistoon.

Lue myös: Hakunilan urheilupuistosta rakennetaan ulkoilureitti Sipoonkorpeen – reitin linjauksesta on valitettu

Moni paikallinen asukas olisi halunnut, että ulkoilureitti olisi linjattu kulkemaan Sotungintien eteläpuolta, jossa se haittaisi heidän mielestään vähemmän kulttuurimaisemaa. Lisäksi eteläpuolella osa maista on kaupungin omistuksessa, kun pohjoispuolen maat ovat yksityisomistuksessa olevaa viljelysmaata.

Uudenmaan ely-keskuksen marraskuussa 2019 vahvistamasta ulkoilureittisuunnitelmasta valittivat ensin Helsingin hallinto-oikeuteen muun muassa Sotungin kyläyhdistys ja joukko yksityishenkilöitä. Kun hallinto-oikeus hylkäsi heidän valituksensa, yksi yksityishenkilö jatkoi valittamista korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Nyt KHO on hylännyt tämän valituksen ja rakennussuunnittelu voi alkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut