Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille" – Kansainvälisten lentojen suosikkikohteisiin lukeutuvat Espanja ja Kreikka

Finavian lentoasemien matkustajamäärät ovat kääntyneet heinäkuun jälkeen selvään nousuun, mikä selviää yhtiön tuoreista lentoliikennetilastoista.

─ Iloitsemme siitä, että Suomen kattavat lentoyhteydet ympäri maailmaa ovat palautumassa. Matkustusrajoitusten purkamisen ja rokotekattavuuden kasvun myötä ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori kertoo lentoasemayhtiön tiedotteessa.

Heinä-syyskuussa matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi yhteensä lähes 90 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Lentoasemien läpi matkusti 1,5 miljoonaa ihmistä, Finavia tiedottaa.

Selkeimmin kasvu näkyy Helsinki-Vantaan lentoaseman luvuissa.

─ Helsinki-Vantaalla nähtiin syyskuussa jo noin 20 000 matkustajan päiviä, kun luku oli synkimmillään alle 400 matkustajaa. Kehitys on oikeaan suuntaan, mutta vielä on matkaa pandemiaa edeltäviin yli 60 000 matkustajan päiviin. Palautumisessa ollaan yhä jäljessä muita Euroopan lentoasemia, Vuori toteaa tiedotteessa.

─ Kansainväliset lennot Suomesta ovat suuntautuneet Eurooppaan. Suosiossa ovat kesästä lähtien olleet tutut Espanja ja Kreikka. Saksa ja Ruotsi ovat nousemassa suosikkien joukkoon. Kaupunkikohteista eniten matkustettiin Pariisiin, Amsterdamiin ja Müncheniin.

Suomen kohteista Oulu ja Rovaniemi olivat suosituimpia.

Petri Vuori

Näkymä tulevaisuuteen on positiivinen, mikäli matkailun palautuminen jatkuu nykyiseen tahtiin, Finavia tiedottaa.

Kotimaan liikenne on pitkällä aikavälillä jäljessä. Finavian verkostolentoasemilta on tammikuusta syyskuuhun matkustanut 497 500 ihmistä, mikä on 59 prosenttia vähemmän kuin edellisvuotena.

─ Suomen kohteista Oulu ja Rovaniemi olivat suosituimpia. Retkeily- ja kalastuskohteet Kittilä, Ivalo ja Kuusamo vetivät syksyllä ilahduttavasti matkustajia. Matkustus kokonaisuudessaan näyttää palautuvan, Vuori kertoo tiedotteen mukaan.