Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Lasten ja nuorten maskisuositus päättyy Vantaalla runsaan viikon päästä – vanhemmatkin pääsevät taas sisälle päiväkotiiin

Vantaan päiväkotien, peruskoulujen, lukioiden, ammattiopisto Varian ja nuorisotilojen maskisuositus poistuu maanantaina 25. lokakuuta. Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten sekä nuorisotyön henkilökuntaa koskeva maskisuositus, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Ohjeistus noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallista suositusta.

Päiväkodeissa, peruskouluissa, lukioissa ja Variassa voidaan nyt myös järjestää vanhempainiltoja paikan päällä. Lähikokoontumisissa on kuitenkin huomioitava korona-ajan hygieniavaatimukset tartuntatautilain mukaisesti.

Lisäksi varhaiskasvatuksessa huoltajat saavat tulla sisälle, kun he tuovat ja hakevat lapsia.

Maskisuosituksen poistumisesta huolimatta edelleen suositellaan maskin käyttöä samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia käytetään siten aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai hän ei ole sairastanut koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin.

Kaikille suositellaan maskia sisätiloissa silloin, kun lähellä on paljon ihmisiä.

Kipeänä ei päiväkotiin, kouluun, oppilaitokseen tai nuorisotiloihin saa, vaikka oireet olisivat lieviä.