Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluapulaisille tarjolla satoja työpaikkoja – "Hyvä tapa saada ovea auki työelämään"

Työantajat etsivät parhaillaan työntekijöitä joulusesonkiin. Töitä löytyy muun muassa postin, logistiikan ja kaupan aloilta sekä ravintoloista.

Kaikkiaan työnhakupalvelu Duunitorilla on 339 ilmoitusta, joissa etsitään jouluapulaisia. Moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja sesonkityöntekijöitä.

– Jouluapulaisena työskenteleminen on etenkin nuorelle hyvä tapa saada ovea auki työelämään ja kenties varmistaa jo kesätyöpaikka tulevalle kesälle, sillä useimmissa tehtävissä ei edellytetä aiempaa työkokemusta, vinkkaa tiedotteessa Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä.

Alan kokemus on kuitenkin eduksi esimerkiksi ravintola-alan sesonkiluontoisissa työtehtävissä, ja osassa tehtävistä se on myös välttämätöntä.

Jouluapulaisia palkataan pitkin vuotta, mutta vauhti kiihtyy syyskuusta eteenpäin.

Viime vuonna jouluapulaisia haettiin Duunitorilla yhteensä 757 ilmoituksella. Niistä suurin osa julkaistiin loka- ja marraskuussa.

Tänä vuonna ilmoituksia on tähän mennessä julkaistu jo 713 kappaletta. Se on 158 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Joulusesonki näkyy myös tänä vuonna selvästi postin ja logistiikan alalla sekä kaupan ja ravintola-alan asiakaspalvelutehtävissä. Duunitorin mukaan tällä hetkellä sesonkityöntekijöitä etsivät isot työllistäjät, kuten Posti ja Alko.

Jouluapulaisen työn sesonkiluontoisuuden vuoksi työpaikkailmoituksissa korostuvat erityisesti henkilöstövuokrauspalvelut, kuten Barona, SOL ja Eezy. Niiden kautta voi työllistyä esimerkiksi logistiikkakeskukseen, ravintolaan tai asiakaspalvelijaksi.