Vaaralan kampaamoa ei tarvitse purkaa, vaikka ratikka kulkisi sen vierestä – "Tämä on kaikille osapuolille paras ratkaisu"

Suunnittelu: Kevyen liikenteen reittiä kavennetaan rakennuksen kohdalta.

Purkamiselta säästyvä kampaamo-parturi ja kauneushoitola sijaitsevat aivan Hakunilantien kyljessä. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Yrittäjä Raija Sarlin sai viime viikolla hyviä uutisia. Hänen vuokraemäntänsä ilmoitti, että Vantaan ratikan reitti ei enää uhkaa rakennusta, jossa Parturi-Kampaamo Trevi toimii. Katusuunnitelmassa raitiotien viereistä kevyen liikenteen väylää kavennetaan ja vuosikymmeniä Hakunilantien varressa Vaaralassa sijainnut rakennus saa pitää ”liikesiipensä” ja Sarlin kampaamopaikkansa.

– Ihanaa! Ihan mahtavaa! Todellakin tuuletin, Sarlin iloitsee.

Sarlin on hyvillään, että työvuodet ennen eläkkeelle jäämistä sujuvat tutussa paikassa. Myös se ilahduttaa, että naapuriliiketilaan vajaa vuosi sitten tullut kauneushoitola Irmeli Katariina voi jatkaa toimintaansa huoletta.

Lue myös: Ratikkalinja uhkaa Vaaralan maamerkkiä – "Tää on niin mun tuuria!"

Vantaan ratikan suunnittelupäällikkö Sauli Hakkarainen kertoo, että jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tilaa Hakunilantien länsipuolella on kavennettu rakennuksen kohdalta ”reilusti”. Siten rakennusta ei tarvitse purkaa ratikkareitin tieltä.

– Kaikki mahdollinen tila otettiin pois.

Tämä on kaikille osapuolille paras ratkaisu.

Suunnittelupäällikkö Sauli Hakkarainen

Hakkarainen toivoo, ettei kavennetusta jalkakäytävästä ja pyörätiestä ole suurta haittaa kulkijoille, ja että he huomioisivat sen liikkuessaan.

– Tämä on kaikille osapuolille paras ratkaisu, Hakkarainen uskoo.

Hakunilantien itäpuolella on jatkossakin kevyen liikenteen väylä, sillä alueella halutaan pitää hyvää palvelutasoa.

Hakunilantien ja Kuussillantien risteykseen on suunniteltu kiertoliittymä ja ratikka kulkisi risteyksestä Tilustien suuntaisesti kohti Länsimäkeä.

Lähelle risteystä, parturi-kampaamon kanssa samalle puolelle Hakunilantietä rakennetaan sähkönsyöttöasema, yksi koko ratikkareitin 14:stä.

– Se syöttää sähköä ajolankoihin, Hakkarainen selittää.

Vantaan ratikan ensimmäisiä katusuunnitelmaluonnoksia esitellään parhaillaan. Nyt ovat esillä Länsimäen, Vaaralan, Hakunilan, Hakkilan, Kuninkaalan ja Jokiniemen suunnitelmat.

Katusuunnitelmaluonnoksia voi tutkailla Vantaan kaupungin verkkosivuilla, ja niistä voi jättää mielipiteen 20. lokakuuta mennessä. Lisäksi ratikan suunnittelua voi seurata täällä.

Päätös Vantaan ratikan rakentamisesta on tarkoitus tehdä kaupunginvaltuustossa 2023.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut