Valkokankaan valloittavat sävelet soivat Musiikkitalossa – Vantaan Viihdeorkesteri soittaa Oscar-palkitun säveltäjän teoksia

Musiikki: Vantaan Viihdeorkesteri ja Vaskivuoren lukion kuorot esittävät Oscar-palkitun John Williamsin elokuvamusiikkia Musiikkitalossa. Mukana on yli 80 laulajaa.

Vaskivuoren lukion kuorolaiset harjoittelivat John Williamsin sävellyksiä kuoronjohtaja Jonna Vahmasen johdolla. Päivi Tuovinen

Marko Toikkanen

Vantaan Viihdeorkesteri (VVO) esittää uuden ohjelmiston Oscar-palkitun säveltäjän John Williamsin laajasta tuotannosta. Kuoro-osuuksia sisältävissä kappaleissa on mukana yli 80 laulajaa Vaskivuoren lukion kuoroista.

Williams on säveltänyt musiikkia yli sataan elokuvaan 60-luvulta alkaen. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Tähtien sota-, Indiana Jones- ja Harry Potter -elokuvasarjojen musiikit sekä Tappajahain teemamusiikki.

Elokuvamusiikissa on usein kuoroille kirjoitettu suuria osuuksia, joten Vaskivuoren lukion kuorojen pyytäminen mukaan oli luontevaa. VVO:lla ja lukion kuoroilla on ollut monia aiempia yhteistyöprojekteja.

Kuoronjohtaja Jonna Vehmanen kuvaa Williamsin musiikkiin tarttumista erilaiseksi ja hienoksi kokemukseksi. Suuren orkesterin kanssa esiintyminen lisää haastetta kuorolle. Harjoittelu on tapahtunut pitkälle ilman orkesteria.

– Lisäksi tenori- ja bassolaulajille kappaleet ovat todella korkeaa laulettavaa.

Konsertin ajankohtaa on jouduttu siirtämään useaan kertaan viime keväästä kokoontumisrajoitusten takia.

Ei paljon enempää voisi toivoa.

Tästä johtuen konsertin lipunmyyntiaika on ollut tavallista lyhyempi. VVO:n toiminnanjohtaja Janne Rönnbäckin mukaan konsertti on kuitenkin myynyt hyvin eikä aiemmin ostettuja lippuja ole juuri peruttu.

Pandemia on vaikuttanut myös Vaskivuoren kuorojen toimintaan.

Alkuvuodesta kuoro treenasi etänä ja pienryhmissä stemmoittain. Huhtikuussa käytössä oli hybririmalli, jossa puolet kuorolaisista saivat olla paikalla sekä puolet etänä. Koko kuoro pääsi laulamaan yhdessä toukokuussa.

Lisäksi maski suun edessä laulaminen vaikuttaa hengittämiseen, sointiin ja artikulaatioon.

Jonna Vehmasen mukaan Musiikkitalo luo konsertille juhlavat puitteet.

– Orkesterin kanssa kuorona lavalla ja täysi sali ihmisiä kuulemassa. Ei paljon enempää voisi toivoa.

Janne Rönnbäck uskoo konsertin miellyttävän myös vaikkei olisi klassisen musiikin suurkuluttaja.

– Kun pääsee kuulemaan Musiikkitalon hyvässä akustiikassa yli 80 soittajan sinfoniaorkesteria ja suurta kuoroa, se on kokonaisvaltainen kokemus kuulijalle.

Fakta

Vantaan Viihdeorkesterin neljäs konsertti Williamsin tuotannosta

VVO esitti John Williamsin elokuvamusiikkia ensimmäisen kerran vuonna 2019. Aiemmat konsertit ovat myyneet Musiikkitalon loppuun.

John Williams Movie Themes Concert vol. 2 -konsertti Helsingin Musiikkitalossa 23. 10. kello 19.

Liput aikuiset alkaen 28 euroa, lapset 15,50 euroa.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut