Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilat: Myyrmäen keskustassa rakennetaan kovalla vimmalla, mutta uusissa rakennuksissa ei ole sijaa nuorille.

Vantaan kaupunki on hankalassa tilanteessa Myyrmäessä. Isomyyrissä toimiva nuorisotila tarvitsee uudet tilat, kun kauppakeskus puretaan, mutta uutta paikkaa ei ole.

– Asemanseudun kaavoitusprosessin edettyä on ilmennyt, ettei sopivia nuorisotiloja ole tarjolla Myyrmäen aseman läheisyydessä, toimitilapäällikkö Pasi Salo toteaa.

Uudeksi paikaksi tilakeskus tarjoaa viime vuoden lopulla toimintansa lopettanutta elokuvateatteri Kino Myyriä Myyrmäki-talossa.

– Nuorisotilojen sijainti on nuorten saavutettavuuden näkökulmasta ensiarvoisen tärkeä asia eikä yhtä keskeisellä paikalla olevia nuorisotiloja ole tarjolla, Salo tähdentää.

Lue myös: Myyrmäen oma leffateatteri lopetti – Pitkäaikainen yrittäjä: "Rahat loppuivat"

Toisaalta leffateatterikin haluttaisiin säilyttää. Tilojen vuokraus kilpailutettiin viime keväänä, mutta päätökset ja sopimusten allekirjoitus jäivät Salon mukaan odottamaan, että koronatilanne selkeytyy. Nyt teatteriin on suunnitteilla popup-näytöksiä, jotka järjestäisi Pop up Kino Helsinki.

Kaupunki on saanut useita palautteita elokuvateatterin säilyttämisen puolesta.

– Kyllä Myyrmäessä pitää olla leffateatteri ja nuoriso tarvitsee ihan ehdottomasti tilan, sanoo kulttuuripäällikkö Reeli Karimäki.

Hän ei vielä heitä kirvestä kaivoon ja sanoo, että nuorisolle yritetään vielä etsiä uusia tiloja. Siten leffateatterin tiloja ei tarvitsisi purkaa.

– Tahtoa on!

Salo arvioi, että elokuvateatteritilojen muutostyöt nuorisotilaksi alkavat ensi kesänä ja Isomyyri puretaan vuoden 2023 aikana. Isomyyrin paikalle rakennetaan asuntoja sekä liike- ja palvelutiloja.