HSL tarvitsee Vantaalta 4,2 miljoonaa euroa lisää – säästöt ja valtion tuki eivät paikkaa lipputulojen menetystä tänä vuonna

Helsingin seudun liikenne HSL tarvitsee Vantaalta 4,2 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän tänä vuonna. Syynä on koronapandemian aiheuttama matkustajakato ja sen vuoksi romahtaneet lipputulot.

Vantaan kaupungin kuntaosuus HSL:lle on tämän vuoden talousarviossa noin 59,2 miljoonaa euroa, mutta se ei riitä kattamaan kuluja. Syyskuun arvio on, että lisärahaa tarvitaan runsaat neljä miljoonaa euroa. Tällä määrärahakorotuksella joukkoliikenteen toimintakulut nousevat noin 63,4 miljoonaan euroon tänä vuonna.

HSL-alueen matkustajamäärä ei ole palautunut vieläkään entiselleen ja poikkeustilanne jatkuu. HSL arvioi, että kuluvan vuoden matkustajamäärä on noin 55 prosenttia vuodesta 2019.

HSL on pystynyt tekemään jonkin verran säästöjä muun muassa ruuhka-ajan liikenteen vuorovälejä harventamalla, mutta ne eivätkä valtion tuki riitä korvaamaan lipputulomenetyksiä. Lisäsäästöjenkin tekeminen on vaikeaa voimassa olevien liikennöintisopimusten, riittävän joukkoliikennetason ylläpitämisen ja HSL:n valtiolta saaman 69,26 miljoonan euron joukkoliikennetuen ehtojen takia.

Vantaan määrärahan korotusta käsittelevät kaupunkitilalautakunnan jälkeen kaupunginhallitus ja -valtuusto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut