Vantaan pikkujoulukausi askarruttaa baarimikkoa: "Kauhulla odotan"

Pikkujouluja järjestetään taas innokkaasti. Varovaisuuttakin on ilmassa.

Ravintolatyöntekijä Pekka Kotamäki arvioi, että pikkujoulukausi alkaa näkyä toden teolla marraskuun puolivälistä alkaen. Sami Kuusivirta

Tuomas Massinen

Vantaan pikkujoulukaudesta odotetaan tänä vuonna varsin vilkasta koronarajoitusten hellittäessä. Ihmisillä on patoutunutta tarvetta juhlia hiljaiselon jälkeen.

Myyrmäkeläisen Molly Malone's Topparin ravintolatyöntekijä Pekka Kotamäki kertoo, ettei pikkujouluväkeä ole vielä näkynyt baarissa, mutta marraskuussa heitä alkaa ilmaantua.

– Monelta lähtee varmaan mopo käsistä, kun pääsee taas bilettämään.

– Kauhulla odotan, Kotamäki lohkaisee.

Läheisen Happy Red Onionin ravintolapäällikkö Isto Puttonen sanoo, että monilla yrityksillä on nyt halua järjestää pikkujouluja. Koronan tuoma epävarmuus näkyy kuitenkin pöytävaraustilanteessa.

– Varauksia ei ole voitu tehdä ajoissa rajoitusten takia. Toistaiseksi meille on tulossa joitakin pienempiä kekkereitä loppuvuodelle.

Monelta lähtee varmaan mopo käsistä, kun pääsee taas bilettämään.

Puttonen arvioi, että aiempaa useampi yritys tekee nyt samaa mitä ravintolaväki perinteisesti: pikkujoulut lykätään pidettäväksi vasta tammi–helmikuussa.

Ravintolapäällikkö Isto Puttonen kertoo, että Happy Red Onionissa järjestetään pikkujouluja myös tammi -helmikuussa. Sami Kuusivirta

Happy Red Onionissa lounastavat sähköasentajat Joona Jurvanen ja Juho Heikkinen odottavat vantaalaisfirmansa pikkujouluja innoissaan. Viimeksi sellaiset järjestettiin pari vuotta sitten.

– Pikkujoulut pidetään marraskuun lopussa Helsingissä. Tiedossa on ensiapukoulutusta, saunomista ja tuote-esittelyjä, Heikkinen kertoo.

– Järkevää ohjelmaa, Jurvanen kiittelee.

Kaksikon mielestä on mukavaa nähdä pikkujouluissa firman työntekijöitä, joita ei tule muutoin kovin usein nähtyä. Mielessä ovat toki myös ruoka- ja juomatarjoilut.

– Olut on paras pikkujoulujuoma, ja glögi on hyvää, kunhan se on punaista, Jurvanen virnistää.

Sähköasentajat Joona Jurvanen ja Juho Heikkinen odottavat kovasti firmansa marraskuisia pikkujouluja. Sami Kuusivirta

Vantaan Sanomat kysyi muutamasta Vantaalla toimivasta yrityksestä, järjestävätkö ne pikkujouluja tänä vuonna. Nooa Säästöpankissa ei pidetty viime vuonna pikkujouluja eikä muitakaan tilaisuuksia, joissa koko henkilöstö on paikalla. Yhteiset tapahtumat järjestettiin etäyhteyksien kautta. Nyt tilanne muuttuu.

– Tänä vuonna rajoitusten purkautuessa juhlat tullaan järjestämään, mutta sisältö on vielä yllätys. Juhlinnan osalta seuraamme ja noudatamme edelleen virallisia ohjeita, kertoo yrityksen henkilöstö- ja asiakaskokemusjohtaja Reetta Tuomala.

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin väelle on suunniteltu pikkujouluja, mutta ne eivät ole vielä varmistuneet.

– Yrityksen puolelta ei ole estetty, etteikö fyysistä tapaamista voisi järjestää, mutta tilannetta seurataan ja tehdään vielä riskienarviointia. Suunnitelmissa on vaihtoehtona mahdollisuus fyysiseen tapaamiseen, kertoo yhtiön viestintäpäällikkö Kirsi Hemmilä.

Lääkkeiden ja terveystuotteiden tukkuliike Tamro tai leipomo- ja ruokapalvelualalla toimiva Fazer eivät järjestä työntekijöilleen pikkujouluja. Samaa linjaa on noudatettu edellisvuosinakin.

– Fazerin henkilökunta on maantieteellisesti hajallaan ympäri Suomea, eikä meillä ole sellaista pikkujoulukulttuuria, jossa yritys järjestäisi isoja juhlia joulun alla. Järjestämme perinteiseen tapaan paikallisesti henkilöstölle joululounaat, ja lisäksi tänä vuonna pidetään kakkukahvitilaisuudet yrityksen 130-vuotisjuhlan kunniaksi, kertoo Fazerin henkilöstöjohtaja Jenni Gallagher.

Tamron viestintäpäällikkö Outi Puolakka sanoo, että pikkujouluja tai muitakaan henkilöstön lähikokoontumisia ei ole järjestetty korona-aikana eikä ennen sitä. Henkilöstötilaisuudet joulun alla eivät ole yrityksessä tapana, sillä lääkejakelussa riittää silloin kiireitä.

– Isommat tilaisuudet ovat ajoittuneet meillä keväälle, Puolakka kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut