Kuusijärvellä on kärsitty saunapulasta jo vuosia – Näin vastaa kaupunki

Kuusijärvelle savusaunan löylyihin tulevia odottaa kassatiskillä usein lappu: Savusaunat ovat täynnä. Toteamuksen lisäksi tiedotteessa on kellonaika, jolloin savusaunaan voidaan ottaa lisää asiakkaita.

– Ruuhka-aikoina pitää odottaa yleensä noin puolisen tuntia, mutta aika voi olla paljon pidempikin, Kuusijärven kahvilan ravintolapäällikkö Rea Hakala toteaa.

Vakioasiakkaat ovat tietoisia pahimmista ruuhka-ajoista. Ruuhkaa on viikonloppujen lisäksi arki-iltaisin heti virka-ajan päättymisen jälkeen.

Yksi syy tämän syksyn ruuhkiin on koronapandemia.

– Saunat olivat kiinni marraskuusta alkukesään asti. Ja senkin jälkeen olemme ottaneet saunaan tavallista vähemmän asiakkaita.

Kyse on Hakalan mukaan kuitenkin jo kauan ennen koronapandemiaa alkaneesta ilmiöstä.

– Savusaunojen kapasiteetti on ollut riittämätön jo vuosia.

Hakala sanoo ääneen monen saunojan toiveen: Kuusijärvelle tarvitaan lisää savusaunoja. Hän tietää saunat mainittavan Kuusijärven kehittämissuunnitelmassa, joka valmistui jo vuonna 2016.

– Kysymys on siitä, onko kaupungilla rahaa ja tahtoa saunakapasiteetin lisäämiseen, Hakala toteaa.

Kuusijärveä koskevassa kehittämissuunnitelmassa puhutaan saunamaailmasta. Suunnitelmassa todetaan, että pienet saunat voidaan korvata, jos tarvitaan lisää tilaa. Savusaunojen tulevaisuudesta mainitaan sen verran, että niiden jatkoa pohdittaessa tulee ottaa huomioon savuhaitta.

Toimitilapäällikkö Pasi Salo viittaa Kuusijärven kehittämissuunnitelmaan todeten, että ”saunamaailmaa” tuskin tehdään suunnitelmassa mainitussa laajuudessa tai ainakin sen rakentaminen vaiheistetaan.

– Kuusijärven uudistukset on alustavasti aikataulutettu vuodelle 2023. Tarveselvitystyö on alkamassa tämän vuoden aikana. Ensi vuoden aikana on tarkoitus tehdä hankesuunnittelu ja varsinainen rakennussuunnittelu, Salo toteaa.

Siitä, saako hanke rahoituksen, päätetään vuoden 2023 talousarvion käsittelyn yhteydessä ensi vuoden lopulla.

Jos rahoitus myönnettäisiin ja kaikki etenisi sujuvasti, koska Kuusijärven uudet saunat voisivat olla käyttökunnossa?

– Luulenpa että syksyllä 2024, Salo vastaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut