Tikkurilan kirkko taipuu keikkapaikaksi – konserttisarja tarjoaa tarinankertojia ja tunnelmointia

Musiikki: Tuleviin konserttivieraisiin lukeutuvat Mariska, PastoriPike ja Osmo Ikonen.

Tikkurilan seurakunnan järjestämä keikkasarja tuo tukun kotimaisia artisteja esiintymään Tikkurilan kirkkoon.

Loppusyksystä lavalle nousevat Mariska, PastoriPike ja Osmo Ikonen. Sarjan avasivat Samuli Putron ja Edu Kettusen konsertit aiemmin syksyllä. Yhdistävänä teemana on musiikin puhuttelevuus ja tarinankerronta.

– Biiseissä on universaaleja tuntoja, joita on meillä kaikilla. Silloin kirkko sopii hyvin paikaksi samaistumiselle ja jakamiselle musiikin keinoin, sanoo Tikkurilan seurakunnan tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist.

Hänen mukaansa Tikkurilan uusi kirkko soveltuu hyvin kollektiivisen kokemisen paikaksi koronarajoitusten vähitellen hellittäessä. Musiikin ei tarvitse olla hengellistä, vaan yhteys ja vuorovaikutus esiintyjän sekä yleisön kesken on tärkeää.

Artistit ovat lähteneet uteliaan innostuneesti mukaan seurakunnan otettua yhteyttä, vaikkei kirkkosali olisi heille aivan tavallisin keikkapaikka.

Tikkurilan kirkkoa suunniteltaessa lähtökohtana oli, että kirkkosalin tulee toimia myös konserttisalina. Siellä soi tyylien laaja kirjo barokkimusiikista tämän päivän kappaleisiin.

Lönnqvist kertoo, että genrerajoja ei tunneta artisteja miettiessä, vaan sisältö ratkaisee. Joskus tilan ja esiintyjän erilaisuus antaa konsertille lisämaustetta.

– Kirkot ovat pitkään olleet kulttuurisaleja. Moni asia sopii sinne, kaikki mikä liittyy inhimilliseen elämään suvaitsevassa hengessä.

Negatiivista palautetta Tikkurilan kirkon konserteista ei ole tullut, vaan yleisö on ollut innostunutta. Mutta voiko kirkossa tanssia?

– Totta kai voi, miksi ei, toteaa Lönnqvist.

Tapahtumat

Tikkurilan kirkon keikkoja

PastoriPike, 26. lokakuuta kello 18. Liput viisi euroa.

Mariska ja yhtye, 28. lokakuuta kello 19. Liput 10 euroa.

Osmo Ikonen marraskuussa. Liput tulevat myyntiin 25. lokakuuta.

Liput keikoille myynnissä vain ennakkoon Holvi-nettilippukaupassa.

Konserttisarjan on tarkoitus jatkua keväällä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut