Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa antaa nyt kolmannen koronarokotteen riskiryhmille ja yli 60-vuotiaille – suojaa vakavalta sairastumiselta

Vantaan kaupunki antaa jatkossa kolmannen koronarokoteannoksen riskiryhmille ja kaikille yli 60-vuotiaille, kertoo kaupunki verkkosivuillaan. Toistaiseksi ajan kolmanteen rokotukseen voi varata ainoastaan takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (arkisin kello 8–16).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi eilen suosituksen, jonka mukaan kolmannen koronarokoteannoksen voi ottaa, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lue myös: Ylilääkäri: Näistä syistä koronarokotteiden tehon kesto vaihtelee eri ihmisillä – kumoaa väitteen raskaana olevien riskeistä

Rokotteen voivat ottaa kaikki 60 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat sekä laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta.

Kolmas annos parantaa suojaa vakavaa koronavirustautia vastaan.

Lue myös: THL: Uusi suositus kolmannesta koronarokotuksesta – Nämä ryhmät listalla ensimmäisinä

Alle 60-vuotiailla, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, ei ole toistaiseksi kiirettä saada kolmatta koronarokoteannosta.

Juttua muokattu 21.10. klo 14:55. Muutettu juttuun, että ajan kolmanteen rokotukseen voi tällä hetkellä varata ainoastaan takaisinsoittopalvelun kautta.