Vantaa ennen ja nyt | Ennen oli kaikki yksinkertaisempaa – TiPSin urheilijat toivoivat suihkua kotikentälleen, syntyi kastelukannusta ja kakkosnelosesta kyhätty viritelmä

Vantaan kaupunginmuseo valokuvia digitoidessa tuli vastaan valokuvaaja Anna-Liisa Nupposen (1922–1997) sympaattinen kuva vuodelta 1975. Siinä komeilee itse kyhätty suihku niin kutsutulla Peltolan kentällä Tikkurilan urheilupuistossa.

Tikkurilan Palloseura TiPS toivoi suihkua kotikentälleen. Suihkun he saivatkin, tosin käsikäyttöisen sellaisen. Kuvassa pukukoppien vieressä hiekkakentän laidalla Viertolassa seisoo puulaudoista, kakkosnelosesta ja putkitangosta rakennettu sähköpylvääseen tuettu teline. Tangosta roikkuu köysillä sidottu kastelukannu, josta vesi saadaan kohdennettua köyttä vetämällä.

Nerokasta! Paitsi mitä nyt turvallisuuteen tulee. Lisäksi telineeseen on kiinnitetty opastekyltti epäselvyyksien välttämiseksi.

Kuvan tiedot eivät kerro oliko kyse päättäjien kujeilusta vai pelaajien omasta nokkeluudesta ja kekseliäisyydestä. Joka tapauksessa kuva muistuttaa aikakaudesta, jolloin elettiin yksinkertaisempia aikoja.

Vantaan kaupunginmuseossa avautuu ensi keväänä Paikoillanne, valmiit, HEP! -näyttely. Näyttely kertoo lasten ja nuorten urheilusta Vantaalla.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut