Onko autosi väri jokin näistä kolmesta? – automyyjä-Topias varoittaa virheestä, joka voi laskea arvoa tuhansilla euroilla: "Fakta on se..."

Erityisesti mustien, punaisten ja sinisten autojen omistajien on syytä olla varovaisia pestessään kurajälkiä. Kuvituskuva. Tiina Örn
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin Uutiset

Lokakuun kieppeillä alkavat kurakelit voivat pahimmillaan olla kohtalokkaita auton maalipinnalle.

 – Pahin mahdollinen virhe on lähteä hinkkaamaan ja pesemään likaista autoa suoraan harjalla. Siinä on lähes varmasti hiekkaa lian seassa ja tällöin harjaus rikkoo herkästi maalipinnan. Jos maalipinnan joutuu uusimaan, niin puhutaan jo tuhansien eurojen lovesta auton lopulliseen myyntihintaan, sanoo Kamuxin Tampereen Hatanpään myyntipäällikkö Topias Rentola tiedotteessa.

Tarkkana on syytä olla, jos omistaa väriltään tumman auton, kuten mustan, sinisen tai punaisen.

–  Nämä värit ovat sellaisia, että niissä vauriot näkyvät selvemmin ja ne ovat herkempiä pinnan haalistumiselle, Rentola kertoo.

Vaikka tavallinen kura ja tiepöly ei autoon aluksi vaikutakaan, sillä voi myöhemmin olla ikäviä seurauksia.

– Fakta on, että jos lika jätetään pinttymään, se voi alkaa vaurioittaa auton pintaa. Ei ole olemassa mitään aikasääntöä, kuinka nopeasti kura tulee pestä pois, mutta kun jäljet alkavat erottua auton kaarien takana ja kyljissä on selkeät likajäljet, on aika puhdistaa auto.

Rentola suosittelee autojaan peseviä huuhtelemaan auton mielellään vaikka kaksi kertaa ennen harjaamisen aloittamista.

– Näkyvä lika pitää saada pois. Myös auton vaahdottaminen varmuudeksi ennen harjausta on hyvä keino varmistaa, että kaikki on saatu pois, hän sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut