Koronapassin saa myös Vantaan terveysasemilta

Monet ravintolat ottivat koronapassin käyttöön heti, kun laki tuli voimaan 16. lokakuuta. Koronapassia voidaan vaatia tiloissa ja toiminnoissa, joissa on rajoituksia. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille. Pirjo Kamppila
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kaikki eivät käytä nettiä tai eivät voi muusta syystä hankkia Omakanta-verkkopalvelusta EU:n digitaalista koronatodistusta, jossa näkyvät koronarokotukset, testitulokset ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Mutta muillakin tavoilla koronatodistuksen voi hankkia.

Vantaan terveyspalvelujen johtaja Eila Koivunen kertoo, että koronatodistuksen voi pyytää omalta terveysasemalta.

– Voi soittaa omalle terveysasemalle, pyytää tulostamaan sen ja sitten noutaa todistuksen. Se voidaan myös postittaa.

Todistuksen saa maksutta.

Koivunen sanoo, että Vantaan jokaisella seitsemällä terveysasemalla on yksi työntekijä, jolla on oikeudet tulostaa todistuksia. Koivunen neuvoo, että ennen terveysasemalle menoa kannattaa soittaa ensin ja pyytää todistusta, ettei sitä tarvitse odottaa, jos työntekijä on juuri silloin poissa

Kun todistuksen saa paperisena, ei tarvita myöskään älypuhelinta, johon koronatodistuksen voi netistä tallettaa.

– Rokotuspisteillä todistuksen voi tulostaa tällä hetkellä vain Myyrmäki-hallin toimipisteeltä. Koivunen kertoo.

Koivunen kertoo, että paperisia koronatodistuksia on haettu viime päivänä "melko paljon", vaikka useimmat hankkivat todistuksen verkon kautta Omakannasta.

Rokotteita annetaan Vantaalla tällä hetkellä muun muassa Dixin, Myyrmannin ja Jumbon kauppakeskuksissa.

Koronapassi otettiin Suomessa käyttöön vaihtoehdoksi rajoituksille. EU:n koronatodistusta voidaan vaatia sisäänpääsyn yhteydessä paikoissa, joissa on rajoituksia, kuten ravintoloissa. 22. lokakuuta lähtien ruokaravintoloiden sisätiloista on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa puolet asiakaspaikoista niin sisä- kuin ulkotiloissa. Anniskelu on sallittu kello 9–00.

Koronapassin esittämistä ei voi edellyttää sellaisissa paikoissa, jotka ovat välttämättömiä tavanomaisessa elämässä tai kuuluvat lakisääteisiin oikeuksiin, kuten asiointi apteekissa tai kaupoissa.

Lue myös: Ravintoloiden rajoitukset käyttöön näillä uusilla alueilla

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut