Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä ei ole sprintti vaan maraton" – Korson Kunnossa tehdään koripalloharrastuksen eteen pitkäjänteistä työtä ja menestystäkin syntyy: seuran joukkue pääsi yhtenä kymmenestä mukaan 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaan

Vantaan alle 16-vuotiaat koripalloilijat ovat menestyneet hienosti tänä syksynä pelatuissa ikäluokan SM-karsinnoissa. Sekä Korson Kunnon tytöt että PuHu Juniorien pojat saavuttivat SM-sarjapaikan.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa pelaa kymmenen joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. KorsKu avaa sarjan Helsingin NMKY:n vieraana ja pelaa maanantaina 25. lokakuuta Lumon liikuntahallissa kotiottelun Torpan Poikien tyttöjä vastaan. Sarja on pääkaupunkiseutupainotteinen, mutta reissupelejäkin on Kotkaan, Nokialle ja Tampereelle.

– Joukkue on ollut koossa vajaat kymmenen vuotta ja sai tavallaan alkunsa Rekolan Urheilijoiden koripallokerhosta. Tytöistä moni on ollut mukana alusta lähtien, taustoittaa joukkueen valmentaja Arto Kulha.

Joukkueen päävalmentajana toimii Juha Oikarinen. Joukkueesta löytyy sekä Oikarisen että Kulhan jälkikasvua. Yhteisöllisyyden nimissä isä- ja äitivalmentajia on muutenkin pyritty pitämään mukana. Joidenkin mielestä pahalta kalskahtava "isävalmentaja"-termi tosin ontuu varsinkin Oikarisen kohdalla pahasti, sillä hän on ollut tämän ikäluokan maajoukkuevalmentajanakin.

– Seuran pääajatuksena on tarjota nuorille hyvä harrastus lähellä kotia ja toimintaa, johon jokainen voi tulla mukaan, Kulha jatkaa.

– Toimintamme on pitkäjänteistä. Tämä ei ole sprintti vaan maraton.

KorsKu tarjoaa kaikille pelaajilleen sopivantasoista koripalloa. Alle 16-vuotiaiden joukkueessa on kaikkiaan 25 pelaajaa, jotka pelaavat valtakunnallista tai useamman tasoista alueellista sarjaa.

– Jokaisella tytöllä on niin sanottu kotisarja. Jokaiselle tulee muitakin pelejä. Kahdeksalle tytölle SM-sarja on kotisarja. Mutta jokaiseen peliin nimetään 12 tyttöä, ja jokainen heistä pääsee aina pelaamaan, Kulha selvittää peluutusta.

Vuosi sitten KorsKu selvitti 14-vuotiaiden SM-karsinnat, mutta sarja jäi koronan vuoksi kokonaan pelaamatta. Nyt tytöt pääsevät vihdoin tekemään SM-debyyttinsä. Karsinnat pelattiin viidessä neljän joukkueen lohkossa, joista kustakin kaksi parasta pääsi SM-sarjaan.

– Karsinnat olivat tasonmittaus, ja tytöt hoitivat homman, Kulha myhäilee.

– Nyt heidän on tärkeää päästä mittaamaan omaa tasoaan SM-sarjassa.

Se on samalla karsinta ensi kauden alle 17-vuotiaiden SM-sarjaan, johon portit avautuvat kahdeksalle parhaalle suoraan.

Korsolainen Siiri Mikkonen, 15, odottaa innolla ja hyvillä mielin SM-sarjapelejä.

– Pitkään olemme niitä varten treenanneet, takapelaajana yleensä pelaava Mikkonen toteaa. Ruusuvuoren koulun ysiluokkalainen pelaa KorsKussa kuudetta kauttaan.

– Puolustuspelaaminen on vahvuuteni, mutta kyllä kolmosetkin silloin tällöin uppoavat.

Koripallo on ollut hänelle käytännössä ainoa harrastus.

– Joukkueena onnistuminen on niin hienoa.

Päiväkumpulainen Neela Rekola, 14, kertoo, ettei joukkueella ole sijoitustavoitetta SM-sarjaan.

– Tavoitteena on pelata parasta peliämme, Mikkosen tavoin yleensä takapelaajan paikkaa pelaava Rekola sanoo.

Hänen mielestään koripallossa parasta on se, että saa uusia kavereita ja pääsee pelaamaan sellaisten kavereiden kanssa, jotka tavoittelevat samoja asioita.

Rekola käy Helsingin puolella Pukinmäenkaaren peruskoulun kahdeksatta luokkaa.

– Olen Urhea-luokalla. Koulun puolesta on aamutreenit kahdesti viikossa.

Urhea on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, joka mahdollistaa lajiharjoittelun lukujärjestykseen upotettuna. KorsKun joukkue harjoittelee kolmesti viikossa. Siihen vielä pelit päälle, niin tapahtumia riittää.

– Treenaaminen ja pelaaminen on yhtä kivoja. Treenatessa voi kehittää itseään ja peleissä saa pitää kavereiden kanssa hauskaa, Mikkonen ja Rekola sanovat.

– Ehkä pelaaminen on kuitenkin vähän kivempaa, tuumii Mikkonen hetken puntaroituaan.

Lumon liikuntahallissa Korsossa ma 25.10. klo 19.30 alle 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan ottelu Korson Kunto – Torpan Pojat.