Myyrmäen asemakortteleiden kerroskorkeus jää 16:een – yhtä tornitaloa ja toimistotaloa siirretään hieman

Myyrmäen asemakorttelit uudistuvat. Alustavassa havainnekuvassa näkyy Liesitori etualalla keskellä. Kehärata kulkee kuvan yläosassa. Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Myyr York Downtown -suunnitelmia Myyrmäen keskustan asemakortteleissa kehäradan molemmin puolin on päivitetty muutamilla muutoksilla.

Radan länsipuolelle suunniteltua pohjoista asuintornitaloa on siirretty kauemmas Liesitorin reunalla sijaitsevasta senioritalosta avaruuden lisäämiseksi. Uudella paikalla tornitalosta tulee Myyrmäentielle päätenäkymä. Aiemmin siihen oli kaavailtu pysäköintilaitoksen sisäänajoa.

Pohjoiseen tornitaloon on suunniteltu 16 kerrosta ja ullakkokerros, kuten neljään muuhunkin alueen tornitaloon. Alueelle olisi ollut mahdollista suunnitella jopa 24-kerroksisia asuinkerrostaloja.

Tornitalon siirtämisen lisäksi purettavan Isomyyrin korttelista siirrettiin toimistorakennus paremmin saavutettavalle paikalle Myyrmäen juna-aseman pohjoisen sisäänkäynnin yhteyteen. Sen uusi sijainti Liesikujan varrella parantaa toiminnallisuutta ja näkyvyyttä, jotka ovat eedellytyksiä rakennuksen toteuttamiselle.

Lisäksi tulevaisuudessa Myyrmäen asemalta Jönsaksenpuistoon kuljetaan Jönsaksentien ylittävää liikennevalollista suojatietä pitkin, kun alikulku poistuu. Tien yli pääsee esteetöntä, vain hieman nousevaa luiskaa pitkin, kun maata korotetaan.

Asemakaava-arkkitehti Anna Hakamäki kertoo, että seuraavaksi käsitellään päivitetystä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tehtyjä mielipiteitä. Kaupunkiympäristölautakuntaan suunnitelmat saadaan arviolta helmikuussa.

Lue myös: Urbaaniin Myyrmäkeen tulee lisää vihreyttä – vanhojen kauppakeskusten tilalle rakennetaan tornitaloja

Lue myös: Myyrmäen keskusta mullistuu lähivuosina: Myyr York saa "pilvenpiirtäjänsä"

Lue myös: Kun Isomyyri puretaan, nuoret jäävät ilman omaa paikkaa Myyrmäessä – uutta nuorisotilaa suunnitellaan nyt Kino Myyrin käyttämättömiin tiloihin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut