Heurekan tuleva näyttely vie kävijän katastrofien keskelle – Massiivisen tekniikan avulla toteutetuissa kokemushuoneissa saa tuntea luonnonvoimien suuruuden

Tiedekeskus Heurekassa rakenteilla olevassa Katastrofien keskellä -näyttely tuo käytännössä liki iholle asti todellisuuden, jota joka päivä jossain päin maailmaa ilmastonmuutosten kiihdyttämien sään ääri-ilmiöiden vuoksi eletään.

Näyttelykävijät pääsevät kokemaan niin tulvat, maastopalot kuin myrskyt ja maanjäristyksetkin tiedettä, taidetta ja tekniikkaa yhdistävissä kokemushuoneissa. Niissä luonnonvoimien tuntu ja vaikutukset saadaan aikaan massiivisella, monimuotoisella ja äärimmäisen tarkalla teknisellä rakenteella, jossa hallitaan muun muassa kymmeniä projektoreita ja äänilähteitä.

Yleisöllä on myös mahdollisuus pelata yhdessä kriisinkestävyyttä harjoittavia pelejä, ratkaista katastrofitilanteita ja testata keskinäistä luottamusta sekä yhteistyön tekemistä mullistusten keskellä.

Videoprojisoinnit näyttelyyn on suunnitellut kansainvälisesti tunnettu unkarilainen valo- ja videomapping-taiteilija László Zsolt Bordos ja äänimaailman on luonut tsekkiläinen säveltäjä ja äänisuunnittelija Ondřej Skala.

Näyttely on Heurekan omaa tuotantoa ja sitä viedään myöhemmin myös maailman muihin tiede- ja näyttelykeskuksiin. Vantaalla katastrofeja pääsee kohtaamaan 20. marraskuuta alkaen ja näyttely jatkuu vuoden 2023 syyskuuhun asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut