Arkkitehdin suunnittelemaa 126 neliön omakotitaloa myydään 250 000 eurolla – tätä kohdetta asunnonostajat nyt himoitsevat Vantaalla, vaikka se ei mahdu nousevan trendin puitteisiin

Asuntokauppa: Asuntoilmoitusten katselukerrat ennakoivat keskusta-alueiden suosion paluuta. Vantaalla eniten katsellaan kuitenkin omakotitalojen myynti-ilmoituksia.

Tikkurila, Kivistö ja Myyrmäki ovat tällä hetkellä Vantaan halutuimpia asuinalueita, kun suosiota tarkastellaan asuntojen myynti-ilmoitusten saamien katselukertojen perusteella.

Asuntoilmoituksia verkossa tarjoavan Oikotie-palvelun mukaan halutuimpien asuinalueiden listalle nousevat myös Martinlaakso, Korso, Vapaala ja Tammisto.

Johtaja Anna Leinonen Oikotieltä arvioi, että asuntoilmoitusten katselutrendi voi ennakoida uutta käännettä asuntomarkkinoilla.

Korona-aikana ostajat ovat hakeneet asuntoja aiempaa enemmän keskusta-alueiden ulkopuolelta, mutta nyt kiinnostus näyttäisi kääntyvän takaisin keskustoihin.

Yksittäisten kohteiden tasolla Vantaan suosituimmat myyntikohteet ovat Oikotien mukaan tosin edelleen omakotitaloja, jotka sijaitsevat keskustojen ulkopuolella.

Esimerkkinä paljon katselukertoja saaneista kohteista esiin nousee Korson Sotkatiellä myynnissä oleva 126 neliön omakotitalo. Vuonna 1948 rakennetun ja arkkitehdin suunnitteleman puutalon alhaista 250 000 euron pyyntihintaa selittää laajat korjaustarpeet.

Asuntoa välittävä Sari Salmela kertoo huomanneensa kohteen herättämän kiinnostukseen. Salmelan mukaan omakotitalojen kysyntä on kesän aikana ollut muutenkin vilkasta.

– Ainakin Korson ja Matarin alueella kysyntää on ollut todella paljon, Sp-koti-ketjussa ylempänä kiinteistönvälittäjänä työskentelevä Salmela kertoo.

Suosittuja vantaalaiskohteita ovat alkuvuonna olleet Oikotie-palvelun mukaan myös 698 000 euron omakotitalo Vantaan Pakkalassa sekä 269 000 euron omakotitalo Nikinmäessä.

Yksittäiset omakotitalot eivät muuta kuitenkaan suurta kuvaa. Keskusta-alueiden suosion hiljattainen paluu näkyy johtaja Anna Leinosen mukaan nyt myös Espoossa, jossa suosituimmat asuntohakujen alueet ovat alkuvuonna Tapiola, Matinkylä, Olari ja Leppävaara.

Suomen suurimmista kaupungeista vain Tampere ja Helsinki olivat ainoat, joissa keskustan asunnot eivät korostuneet alkuvuonna.

Vantaan etelänaapurissa Helsingissä yllättävään suosioon ovat viime kuukausina nousseet Kuusisaari ja Marjaniemi. Edellisten kolmen kuukauden aikana Kuusisaari oli Oikotien asuntopalvelussa pääkaupungin suosituin alue omistusasuntohaussa, ja Marjaniemi kolmossuosikki.

Merkille pantavaa Helsingissä on myös Lauttasaaren suosion kasvu.

– Lauttasaari lukeutuu Helsingin selkeisiin trendialueisiin. Oikotiellä Helsingin tämän vuoden 10 suosituimmasta postinumeroalueesta kolme on Lauttasaaressa: Myllykallio, Kotkavuori ja Vattuniemi. Suosio näkyy siellä jo hintojen nousunakin, Leinonen toteaa tiedotteessa.

Helsingin viime vuoden halutuin kaupunginosa Ullanlinna on ollut toistaiseksi tänä vuonna yhdeksänneksi halutuin. Kärkikymmenikössä ovat nousseet myös Munkkiniemi ja Katajanokka. Punavuori on sen sijaan pudonnut kymmenen kärjestä.

Katselluimmat alueet 1.1.–30.9.2021

VANTAA

1. Tikkurila

2. Kivistö

3. Myyrmäki

4. Martinlaakso

5. Korso

6. Vapaala

7. Tammisto

ESPOO

1. Tapiola

2. Matinkylä

3. Olari

4. Leppävaara

5. Saunalahti

6. Niittykumpu

7. Westend

HELSINKI

1. Etu-Töölö

2. Kruununhaka

3. Vanha Munkkiniemi

4. Katajanokka

5. Taka-Töölö

6. Myllykallio (osa Lauttasaarta)

7. Kamppi

Lähde: Oikotie-palvelu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut