Mitä jos Heurekan puistossa soisi rock, pop, blues ja jatsi kuten Espalla ikään? – Kymmenet valtuutetut haluavat Vantaalle oman ulkoilmalavan 2025 mennessä

Yhteensä 29 kaupunginvaltuutettua katsoo, että Vantaalle pitäisi saada pysyvä musiikki- ja kulttuuritapahtumille tarkoitettu ulkoilmalava.

Viime maanantaina jätetyssä valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että lava rakennettaisiin Heurekan puistoon lähelle Kulttuuritehdas Vernissaa, joka peruskorjataan 2023–2024. Sopiva paikka olisi jokivarressa, liki vastapäätä uutta leikkipuistoa.

Juha Järän (ps.) ja Tuire Kaimion (vihr.) alulle paneman aloitteen mukaan lavasta voisi tulla Vantaan käyntikortti samaan tapaan kuin Espan lavasta on muodostunut ulkoilmatapahtumien keskipiste Helsingissä.

– Konsertit näkyisivät jopa pääradalta ja lava toimisi upeana tapahtumapisteenä puiston moninaiselle tarjonnalle, aloitteen tekijät perustelevat.

– Kyseinen paikka joenvarressa olisi erityisen hieno, Järä sanoo.

Lava voisi olla aloitteen tekijöiden mielestä taloudellisestikin järkevä, sillä väliaikaisten lavojen pystytys- ja purku maksaa jopa 60 000 euroa, aloitteessa arvioidaan.

Lavalla voitaisiin järjestää ilmaistapahtumia, mutta sitä voitaisiin vuokrata myös maksullisiin tapahtumiin kaupallisille toimijoille. Länsi-Vantaa tarvitsisi oman lavansa myöhemmin.

Yli puoluerajojen kannatusta saaneessa aloitteessa toivotaan, että lava rakennettaisiin ennen valtuustokauden loppua 2025.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut