Lähtö aluevaaleihin mietityttää vantaalaisia kansanedustajia – kaksi on varmasti ehdolla, näin he perustelevat päätöstään

Tammikuussa järjestettäviin aluevaaleihin on asettumassa ehdokkaaksi ainakin kaksi Vantaalla asuvaa kansanedustajaa, perussuomalaisten Mika Niikko ja sosialidemokraattien Kimmo Kiljunen.

– Vaaleissa jaetaan puolueiden välillä päätöksentekovalta kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtämisestä rakenteellisesti kauemmas kuntalaisista. Jos perussuomalaiset eivät äänestä, niin valta jaetaan muiden puolueiden käsiin, Niikko perustelee asettumistaan ehdokkaaksi.

Kiljunen vastaa, että aluetasolla tullaan jatkossa ratkomaan hyvinvointiyhteiskuntamme perusasioista.

– Eli kuinka huolehtia ihmisten hoivasta ja terveydestä. Tämä on erityisen tärkeää myös ikäihmisten kannalta, Kiljunen tähdentää.

Vantaan Sanomat kysyi kaikilta kuudelta vantaalaiselta kansanedustajalta alkuviikolla, ovatko he lähdössä aluevaalien ehdokkaaksi. Jo aiemmin Antti Lindtman (sd.) ilmoitti, ettei lähde ehdolle, koska hän haluaa keskittyä Vantaan politiikkaan ja jakaa vastuuta puoluetovereille.

Hussein al-Taee (sd.) pohtii vielä ehdokkuuttaan, mutta hän kertoo tekevänsä päätöksensä tämän viikon lopulla.

Myös Vasemmistoliiton Jussi Saramo miettii vielä. Muiden vantaalaisten kansanedustajien tavoin hänkin on kaupunginvaltuutettu ja lisäksi eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja, kuten Lindtman omansa, joten vastuullisia ja aikaa vieviä tehtäviä riittää.

– Olisi hyvä, jos ei voisi olla päättäjänä jokaisella tasolla. Toisaalta nyt valittavat ensimmäiset valtuustot määrittävät pitkälle sote-palveluiden tulevaisuuden, jonka takia niihin tarvitaan osaamista myös eduskunnasta, Saramo sanoo.

Käy hänen ehdokkuudelleen kuinka vain, Saramo uskoo, että Vasemmistoliitto saa osaavan ryhmän ehdolle aluevaaleihin.

Sari Multalalta (kok.) ei saatu vastausta, asettuko hän ehdolle.

Aluevaalien ehdokasasettelu päättyy 14. joulukuuta.

Lue myös: Vantaan kuntapomot eivät lähde ehdokkaiksi aluevaaleihin – "Se olisi eettisesti kestämätöntä"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut