Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt avautuu Kehä III:n pahin tulppapaikka – Uudet kaistat vähentävät merkittävästi vilkkaimmin liikennöidyn tieosuuden ruuhkautumista

Kehä III:n remonttihankkeeseen kuuluvat uudet kolmannet kaistat Vantaankosken ja Pakkalan välillä otetaan käyttöön perjantaina 29. lokakuuta. Lisäkaistat noin kolmen kilometrin matkalla tuovat helpotusta kehätien vilkkaimmin liikennöidyn tieosuuden ruuhkiin.

Väyläviraston tiedotteessa todetaan myös, että lisäkaistoilla varaudutaan kasvaviin liikennemääriin Kehä III:lla.

Kehä III:n parannushankkeen kolmas vaihe alkoi tänä keväänä. Ensimmäisenä valmistuvat Vantaankoski–Pakkala-osuuden työt.

Lue myös: Vajoamisvaarassa olevan Kehä III:n korjaus Askistossa alkaa – Pakkalan ja Vantaankosken välille tehdään lisäkaistat

Lisäkaistojen ohella Vantaankosken ja Pakkalan välillä on parannettu joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyjä sekä kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Myös sillan penkereen painuma Nuolitien länsipuolella on korjattu. Työt valmistuvat suunnitellun aikataulun mukaan marraskuun loppuun mennessä.

Kehä III:n parannushankkeen kolmas vaihe valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Silloin saadaan valmiiksi Askiston hankeosan työt. Askiston kohdalla muun muassa kehätie pohjarakenne kunnostetaan perusteellisesti ja sen lisäksi parannetaan liittymäjärjestelyjä ja uusitaan siltoja.

Vantaankosken ja Pakkalan välinen tieosuus on Kehä III:n vilkkaimmin liikennöity. Sillä kulkee jo 76 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Liikennemäärän on ennustettu kasvavan lähes 89 000 ajoneuvoon vuorokaudessa vuoteen 2030 mennessä ja ylittävän 100 000 ajoneuvon rajan vuoteen 2050 mennessä.

Kehä III yhdistää Etelä-Suomen kaupungit, satamat ja lentoasemat. Se on keskeinen reitti niin kotimaiselle kuin kansainväliselle liikenteelle ja elinkeinoelämän kuljetuksille. Remonttihanke parantaa elinkeinoelämälle tärkeällä reitillä tiekuljetusten ennakoitavuutta ja lyhentää matka-aikaa.

Lue myös: Vantaa ennen ja nyt: Kehä III:n ruuhkat olivat totta jo 1960-luvulla – Muistatko koskaan jurnuttaneesi raskaiden ajoneuvojen ratissa tai takana Kalkkikallion entisessä jyrkässä mäessä?