Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

112 Suomi -sovellus laajenee, kännykästä selviävät myös laajat tietoturvahäiriöt

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus kertoo jatkossa laajoista kansalaisia koskevista tietoturvahäiriöistä ja -tapahtumista myös 112 Suomi -mobiilisovelluksessa.

– 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Laajoista kansalaisia koskevista tietoturvahäiriöistä on tärkeää saada tieto jaettua mahdollisimman nopeasti ja laajasti. Kännykkä on tähän erinomainen väline, toteaa tiedotteessa Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Tietoturvahäiriö voi esimerkiksi vaikuttaa palvelun saatavuuteen, kun kirjautuminen sivustoon ei ole mahdollista.

Tietoturvatilanteita ovat Trafiicomin tiedotteen mukaan esimerkiksi yritykset varastaa käyttäjätunnuksia ja salasanoja pankin tai muun organisaation verkkopalveluihin, jotta rikollinen saisi pääsyn tilitietoihin tai muuhun rahanarvoiseen omaisuuteen.

112 Suomi -sovelluksen tuottaa hätäkeskuslaitos. Sen kautta välitetään muun muassa vaaratiedotteet ja muut viranomaistiedotteet poikkeuksellisista tilanteista.

Sovelluksella on runsaat 1,9 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sen voi ladata maksutta kännykkäänsä sovelluskaupasta.