Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lopeta tämän turvaistuimen käyttö heti – Viranomainen: vaarallinen

Suomessa myydystä turvaistuimesta on löytynyt vakavia turvallisuuspuutteita, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedotteessaan. Sen käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Turvaistuin on merkiltään Sparco ja se on tarkoitettu 0–18 kilon painoisille vauvoille ja lapsille. Sitä on myynyt Traficomin mukaan ainakin Motonet Oy.

Turvaistuimen jakelijana Suomessa toiminut Blue Import BIM Oy kertoo, että se on ollut myynnissä 17.6. 2019–15.1. 2021.

– Teettämiemme törmäystestien tulokset osoittivat, että turvaistuin ei täytä turvaistuimille asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Tästä syystä tuotteen myynti kiellettiin ja jo myydyt istuimet määrättiin takaisinvedettäväksi, kertoo Traficomin tarkastaja Kaarle Röyttä Traficomin tiedotteessa.

Traficom valvoo turvaistuinten tuoteturvallisuutta. Osana valvontaa Traficom osallistui EU- ja ETA-maiden tuoteturvallisuusviranomaisten yhteiseen valvontakampanjaan, jossa selvitettiin turvaistuimien turvallisuutta Euroopassa.

Valvontakampanjan aikana testattiin useita turvaistuimia. Näissä testeissä selvisi, ettei yksi turvaistuin täyttänyt turvallisuusvaatimuksia. Se määrättiin vedettäväksi pois myynnistä.

Turvaistuimen voi palauttaa sen ostopaikkaan vaihdettavaksi samankaltaiseen tai kaupan voi purkaa.