Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Muumi-puisto on tulossa Vantaalle – HOK-Elannon kiinteistöjohtaja: Hanke nytkähti merkittävästi eteenpäin

Alue: Backaksen kaavasta saa nyt kertoa mielipiteensä.

Pakkalan Backaksen uusi asemakaava asetetaan nähtäville. Päätöksen teki Vantaan kaupunginhallitus kokouksessaan tänään maanantaina.

Uusi kaava mahdollistaa tapahtuma- ja elämyspuiston rakentamisen Backakseen sekä uuden asuinkorttelin rakentamisen Ylästöntien varteen.

Tapahtuma- ja elämyspuisto sisältää muun muassa Muumi-teemaisen sisäpuiston, luontoaiheisen sisäpuiston ja tapahtumakeskuksen.

– Päätös tarkoittaa, että hanke nytkähti merkittävästi eteenpäin, hankkeesta vastaavan HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen toteaa.

Elämyskeskus rakennetaan Backaksen kartanokukkulan laidoille ja sen viereen tulee asuinkortteli.

Kaupunginhallitu k sen kokouksessa esittelijä teki esittelytekstiin pysäköintiä koskevan lisäyksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) toteaa lisäyksellä varmistettavan, että elämyskeskuksen pysäköintialue suunnataan lyhytaikaiseen asiakaspysäköintiin.

Kaupunginhallitus jätti asiaan yhteisen pöytäkirjalausuman, joka koski sujuvia ja turvallisia liikennejärjestelyjä sekä asuntorakentamista: alueelle tulee rakentaa riittävästi myös isoja perheasuntoja.

HOK-Elannon Karjalainen muistuttaa, että kaava ei edelleenkään ole kaikilta yksityiskohdiltaan kiveen hakattu.

– Kaavaa voidaan muuttaa ja hienosäätää sen jälkeen, kun kaava on ollut nähtävillä ja ihmiset ovat kertoneet siitä mielipiteensä.

– Tyypillisesti näissä prosesseissa kaavan nähtäville asettamisen jälkeen tehtävät muutokset ovat kuitenkin hyvin maltillisia, Karjalainen sanoo.

Kaavasta voi nyt esittää näkemyksiä. Lausuntojen jälkeen kaava menee uudelleen hyväksyttäväksi ensin kaupunkiympäristölautakuntaan ja sen jälkeen kaupunginhallitukseen. Lopullisesti kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.