Olut menetti suosiotaan hellejuomien ykkösenä – Näitä juomia suomalaiset kittasivat viime kesän helteillä

Kuvituskuva. Suomalaiset juovat kivennäisvesiä 24,6 litraa vuodessa henkeä kohden. Janita Karra

Sirpa Repo

Olut menetti suosiotaan janojuomana helteisenä viime kesänä. Samoin kävi siiderille. Kivennäisvesien myynti kasvoi sen sijaan reippaasti edelliseen kesään verrattuna. Tiedot perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten myyntitilastoihin heinäkuusta syyskuun loppuun.

Oluen, siiderin, long drink -juomien, virvoitusjuomien ja kivennäisvesien kotimaanmyynti kasvoi kaikkiaan 5,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Alkoholipitoisten panimojuomien myynti laski kuitenkin 1,4 prosenttia.

Tästä huolimatta liiton jäsenyritykset myivät tiedotteen mukaan olutta kolmannella vuosineljänneksellä enemmän kuin mitään muuta tuotettaan. Edellisestä vuodesta oluen myynti laski 2,9 prosenttia ja siiderin vain hitusen, 0,4 prosenttia.

Long drink -juomien myynti sen sijaan kasvoi lähes kahdeksan prosenttia.

Alkoholittomia juomia myytiin reilusti enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan. Niiden myynti kasvoi heinä-syyskuussa yhteensä 13,6 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Suurin muutos oli kivennäisvesissä. Niiden myynti kasvoi lähes 30 prosenttia. Myös virvoitusjuomia ostettiin entistä enemmän. Niissä kasvua oli lähes kahdeksan prosenttia.

Lähteenä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset Hartwall, MBH Breweries, Momentin Group, Olvi, Red Bull ja Sinebrychoff. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto

– Kuluttajat ovat hienosti löytäneet vedet kuumien kesäpäivien janonsammuttajina, sanoo tiedotteessa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen.

Suomalaisten vesien juonti on silti edelleen EU-maiden pienintä. Se on 24,6 litraa henkeä kohden vuodessa.

Virvoitusjuomia suomalaiset juovat noin 54,6 litraa henkeä kohden vuodessa. Tästä noin puolet on sokerittomia tai vähäkalorisia juomia. Virvoitusjuomien kulutus on Suomessa alle eurooppalaisen keskitason.

Alkoholittomien oluiden suosio kasvaa

Alkoholittomien oluiden suosio kasvaa – nyt tuli jo ensimmäinen prosentiton joulubissekin

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut