Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan Kokoomuksen johtaja luopuu tehtävästään – "Tunnen omat rajani"

Vantaan Kokoomuksen puheenjohtaja Sami Kanerva on päättänyt luopua tehtävästään kuluvan vuoden lopussa.

Kunnallisjärjestöä vuoden 2020 alusta alkaen johtanut Kanerva toteaa, ettei luopumiseen liity suurta dramatiikkaa. Päätöksen taustalla on ajankäyttö.

Ylästössä asuva Kanerva on Vantaan kaupunginvaltuutettu ja konsernijaoston varapuheenjohtaja. Siviiliammatissaan hän työskentelee vaativissa kansainvälisissä tehtävissä.

Kanerva toteaa, että vaikka kyseessä on yhdistyksen puheenjohtajuus, luottamustoimen hoitaminen vaatii paljon sitoutumista ja omistautumista.

– Haluan viettää vapaa-aikaani myös perheeni kanssa. Tunnen omat rajani. En halua haalia itselleni enemmän tehtäviä kuin mitä kykenen täysipainoisesti hoitamaan, Kanerva lausuu.

Uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa. Kanerva pohtii, millaiseen tehtävään uuden johtajan tulee valmistautua.

– Tämä on ennen kaikkea ihmisten kanssa työskentelyä. Puheenjohtajan tulee olla yhteistyökykyinen.

Kanerva painottaa ihmisten kanssa työskentelyä, vaikka kunnallisjärjestön puheenjohtajan työhön kuuluu myös esimerkiksi puolueen linjaa koskevien lausuntojen antaminen.

Väistyvä puheenjohtaja tietää, mikä hänen kaudellaan on ollut parasta.

– Aloittaessani puheenjohtajana fokus oli kuntavaaleissa. Asetin tavoitteekseni voiton kuntavaaleissa Vantaalla. Se toteutui. Eihän kukaan tehnyt voittoa yksin, mutta vaalimenestys oli hieno tehdä yhdessä tämän yhteen hiileen puhaltavan porukan kanssa.

Uudelle puheenjohtajalle on tiedossa paljon töitä.

– Tammikuun aluevaalien jälkeen on jo aloitettava valmistautuminen vuoden 2023 eduskuntavaaleihin, Kanerva muistuttaa.