Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan kirkolle sataa suitsutusta, nyt tuli Kestävä kivitalo -palkinto

Tikkurilan kirkko Vantaalta ja Kurjenlinnan sairaala-alueen kehittäminen sekä peruskorjaus Turusta on palkittu vuoden 2021 Kestävä Kivitalo -palkinnolla.

Molemmista palkituista todetaan tiedotteessa, että niiden esteettisesti ja rakenteellisesti vaativat ratkaisut on tehty "tinkimättömällä ammattitaidolla ja paikalla rakentamisen perinteitä kunnioittaen". Perusteluissa todetaan myös, että suunnittelijat ja rakentajat ovat kyenneet luomaan lopputuloksen, joka kestää aikaa.

Tikkurilan kirkon onnistumisen merkittävänä tekijänä pidetään sitä, että se toteutettiin allianssimallilla. Allianssiosapuolina olivat tilaajana Vantaan seurakuntayhtymä, urakoitsijana Lujatalo ja kirkon suunnittelijana Arkkitehtitoimisto OOPEAA. Lisäksi allianssin toimintamallin projektiin loi seurakunnan rakennuttajakonsultti Boost Brothers.

Allianssimallia hyödyntämällä rakentamisen kustannukset pidettiin hallinnassa ja osapuolet pysyivät kärryillä hankkeen aikataulusta.

Tikkurilan kirkko on ehdolla myös EU:n Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnon saajaksi.

Viime vuonna kirkon nimi valittiin Vuoden nimeksi.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Kestävä kivitalo -palkinnon myöntää yritysryhmä, jonka muodostavat muun muassa Betoniteollisuus ry, Rudus Oy sekä betoniterästuotteiden jatkojalostaja ja jakelija Celsa Steel Service Oy.

Kestävä kivitalo -palkinnon on Vantaalla aiemmin saanut ainakin Kartanonkosken paikallaan rakennetut asuintalot.

Lue myös: Tikkurilan kirkko taipuu keikkapaikaksi – konserttisarja tarjoaa tarinankertojia ja tunnelmointia

Tikkurilan kirkkoon tulee Suomen ensimmäinen kellopeli, jolla voi soittaa mitä tahansa – "Kanttorit treenaavat jo Paranoidia"