Mielipide: Metsolassa Lahden moottoritien läheisyydessä ovat alueen asukkaat odottaneet meluvallia 50 vuotta – Nyt se aiotaan pystyttää rakentamattomalle alueelle odottamaan asukkaita

Asukkaat ovat odottaneet meluvallia 70 desibelin liikennemetelissä siitä asti kun moottoritie rakennettiin, kirjoittaja kertoo.

Vantaan Sanomissa kerrotaan uudesta meluvallihankkeesta Lahdenväylän varrelle Metsolaan. Muuten ihan hyvä, mutta nyt sitä rakennetaan asumattomaan metsään – kun vieressä Norppakujan ja Hyljekujan tienoon asukkaat ovat odottaneet luvattua meluvallia kohta 50 vuotta!

Kolme kertaa on Metsolan meluvallista tehty piirustukset ja pidetty asukastilaisuudet, ja kolme kertaa on meluvalli jäänyt tekemättä. Viimeksi saimme sen ajettua läpi vuosien 2016–2019 pääkaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelmaan. Siinä sovittiin, että valtio maksaa 75 prosenttia ja Vantaa 25 prosenttia noin kuuden miljoonan euron meluvallista Metsolan-Jokivarren alueelle. Piirustukset tehtiin, asukastilaisuus pidettiin ja mittamiehet kävivät pystyttämässä mittakeppinsä. Vaan kuinkas taas kävikään? Joku veti välistä ja Metsolaan luvatut MAL-rahat menivätkin Espoon Bembölen bussipysäkille.

MAL-raportissa 2016–19 todetaan, että toteutumatta jääneet kohteet siirretään seuraavaan MAL-suunnitelmaan 2021–2023. Meluvallia ei kuitenkaan siirretty. Missä olivat Vantaan edunvalvojat silloin? Jokin tässä mättää. Oli kyseessä HSL, HSY tai MAL, Vantaa jää useammin nuolemaan näppejään kuin Helsinki ja Espoo.

Metsolan meluvalli on ollut yli 10 vuotta Väyläviraston meluntorjuntasuunitelmissa kiireellisyyden kärkipäässä koko Uudellamaalla. Asukkaat ovat odottaneet meluvallia 70 desibelin liikennemetelissä siitä asti, kun Lahden moottoritie rakennettiin ja valli heille luvattiin. He repivät kyllä pelihousunsa, kun nyt kerrotaan, että meluvalli tehdäänkin metsään, jotta sinne voidaan rakentaa uusia asuntoja.

Joku tolkku ja järjestys näissä hankkeissa pitää olla. Ei aina voi jättää vanhoja asukkaita ilman.

Vaula Norrena, kaupunginvaltuutettu (vihr.), Metsola

Lue myös: Liikenteen melu piinaa vilkkaiden väylien halkomaa Vantaata, mutta rahat meluesteisiin puuttuvat

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut