Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sankarikoiran arvonimen saanut kultainennoutaja pelasti nuoren naisen pimeässä metsässä Vantaalla – "Niilo on peruskultsu"

Tammikuinen ilta oli pimeä ja kylmä. Kultainennoutaja Niilo oli isäntänsä kanssa lenkillä lähiluonnossa Itä-Vantaalla lähellä Keravan rajaa. Kaksikon oli tarkoitus kiertää pitkä lenkki otsalampun valossa.

Kesken lenkin Niilo lähti yllättäen johdattamaan isäntäänsä aivan eri suuntaan kuin minne lenkillä tavallisesti kuljetaan. Alkuvuoden tapahtumista kertoo Niilon emäntä Marika Tyry.

Kun Niilo oli valinnut metsässä uuden reitin, isäntä päästi sen pian vapaaksi ja Niilo johdatti omistajansa liikkumattomana makaavan nuoren naisen luokse. Nainen oli hyvin huonossa kunnossa ja kylmettynyt.

– Mieheni ei olisi tuolle reitille päätynyt, jos Niilo ei olisi häntä sinne johdattanut, Tyry sanoo.

Paikalle hälytettiin ambulanssi ja nuori nainen kiidätettiin sairaalahoitoon. Hän pelastui.

Suomen Kennelliitto palkitsi Niilon tiistaina 2. marraskuuta Sankarikoira-arvonimellä.

Tyry kuvaa kolme ja puolivuotiasta Niiloa iloiseksi, kiltiksi ja kaikkia rakastavaksi "isoksi pieneksi pojaksi".

– Niilo on meidän ensimmäinen koira. Se on luonteeltaan peruskultsu (kultainennoutaja), Tyry sanoo.

Urotyöstään ja Sankarikoira-arvonimestään Niilo on saanut kotonakin kehuja. Herkkuja ei kuitenkaan ole kupissa ollut ylenpalttisesti, koska Niilo on laihdutuskuurilla.