Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki lopettaa liharuokien tarjoilun tilaisuuksissaan – Lihasta luopumisesta keskustellaan myös Vantaalla, arvelee kaupungin hankintapomo

Helsingin kaupunki tiedotti aiemmin viikolla, että kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ei ensi vuoden alusta alkaen tarjoilla lainkaan liharuokia. Vantaan kaupungin edustustilaisuuksissa nautitaan edelleen liharuoista, ainakin toistaiseksi.

– Vantaalla ei ole keskusteltu vastaavanlaisesta linjauksesta, kertoo Vantaan kaupungin hankintajohtaja Tiina Ekholm.

Ekholm kuitenkin arvelee, että asiasta tullaan jossain vaiheessa keskustelemaan myös Vantaalla.

– Uskon, että tämän jälkeen meilläkin käydään keskustelua aiheesta, hän kertoo.

Ekholmin mukaan Vantaalla on jo lisätty edustustilaisuuksien tarjoilujen kasvispitoisuutta. Myös kertakäyttöastioiden käytöstä on luovuttu.

– Lisäksi on edellytetty, että palveluntuottajan tulee käyttää kaupungintalolla reilun kaupan tuotteita. Reilun kaupan tuotteina tulee olla kahvi, tee ja jokin kolmas tuote.

Vantaalla on kilpailutettu palveluntarjoaja edustustarjoiluja varten. Ekholmin mukaan palveluntarjoajalta edellytetään, että edustus- ja tilaustarjoilun tarjonnan tulee olla monipuolista, herkullista ja houkuttelevaa.

– Edustustilaisuuksien tarjoiluja suunnitellessa on lupa käyttää rohkeutta ja harkita jotain perinteisestä tarjoilusta poikkeavaa. Mahdollisuuksien mukaan tulee tarjota lähi- ja luomuruokaa. Palvelutuottajan on otettava tarjoiluvalikoimassaan huomioon sesongit, vuodenajat, vieraat kulttuurit, suomalaisuus sekä ekologisuus, Ekholm selvittää.

Edustustilaisuuksien kokonaismäärää ei Ekholmin mukaan ole tiedossa, sillä kaupungin eri toimialat vastaavat itse tilaisuuksien järjestämisestä ja niihin liittyvien tarjoilujen tilaamisesta.