Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilaan avautuu uusi lastenvaatekirpputori – yrittäjä haluaa myymälän, jossa on vain hyväkuntoisia tuotteita

Vantaalainen Minna Aho hioo käytettyä syöttötuolia ennen uutta maalipintaa. Maalipensseli on jo viuhunut enemmänkin kauppakeskus Tikkurissa sijaitsevassa liiketilassa. Seinät ja myyntipiste ovat saaneet sävynsä, samoin hyllyt pienille kengille.

Pian kaikki alkaa olla valmista uuden Napero-lastenvaatekirpputorin avaamiseksi.

– Seinälle kiinnitetään vielä rekkejä, ja myymälän keskelle tehdään lapsille oma leikkipaikka, Aho sanoo.

Uusi lastenvaatekirpputori syntyi koronan ansiosta. Aho on toiminut yrittäjänä 15 vuoden ajan ja omistaa tuote-esittelyjä tekevän yrityksen. Korona katkaisi työt, ja Aholle tuli mahdollisuus herätellä jo vuosikausia mielessä pyörinyttä yritysideaa.

– Tikkurilasta puuttuu lastenvaatekirpputori. Asun itse lähellä ja myös treenipaikka löytyy vierestä, joten tämä oli siksikin loistava vaihtoehto, Päiväkummussa asuva Aho sanoo.

Aivan perinteistä kirppistä Aho ei halunnut perustaa.

Tämä sopii ennen kaikkea kiireisille ihmisille.

yrittäjä Minna Aho

– Täällä ei ole kirppispöytiä, vaan kaikki vaatteet ovat esillä rekeissä. Tämä on enemmän käytettyjen lastenvaatteiden myymälä, hän selvittää.

Vaatteiden ja tavaroiden hinnoittelu-urakka jää kokonaan yritykselle. Asiakas valitsee haluamansa paketin, jonka hinta määräytyy vaatteiden ja tavaroiden lukumäärän mukaan. Lisäksi yritys ottaa 50 prosenttia myynnistä.

– Tämä sopii ennen kaikkea kiireisille ihmisille. Moni sanoo, että kaapit ovat täynnä tavaraa ja niille pitäisi tehdä jotain, Aho sanoo.

Mikä tahansa vaate ja tavara ei kelpaa kirppikselle myyntiin. Aho haluaa pitää tietyn tason myymälässä.

– Haluan, että täällä on myynnissä hyväkuntoisia vaatteita. Merkillä ei ole väliä, mutta tuotteen pitää olla siisti ja pesty. Me silitämme vaatteet tarvittaessa, hän kertoo.

Lastenvaatteiden lisäksi myyntiin tulee äitiysvaatteita ja -tarvikkeita sekä jonkin verran leluja.

Kirpputori avautuu joulukuussa. Aho uskoo, että asiakkaita riittää. Hän tietää äitinä itsekin, että netti on pullollaan kirpputoreja.

– Jos en uskoisi ideaan, en olisi lähtenyt tähän. Nettikirppiksissä on hyvät puolet, mutta monesti on kiva päästä hypistelemään vaatetta.