Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havukoskelle avataan maanantaina uusi Sortti-pienasema

Havukoskella sijaitsevan Vantaan Koivukylän Kierrätyskeskuksen yhteyteen avataan maanantaina 15. marraskuuta uusi Sortti-pienasema.

Sortti-pienasema sijaitsee Kierrätyskeskuksen piha-alueella, jotta jos tavara ei kelpaa sellaisenaan Kierrätyskeskukseen ja uudelleenkäyttöön, sen voi jättää Sortti-pienasemalle hyödynnettäväksi raaka-aineena tai energiana.

Sortti-pienasema on Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen yhteishanke.

–  Uusi palvelukokonaisuus helpottaa asukasta pääsemään kätevästi eroon tarpeettomista tavaroistaan. Asukkaan ei tarvitse tietää etukäteen, kelpaako hänen tuomansa tavara vielä uudelleen käyttöön vai onko se jätettä. Tämän arvion teemme hänen puolestaan paikan päällä, HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen toteaa tiedotteessa.

Toiveena on, että uudelleenkäyttöön soveltuvat tavarat eivät päätyisi jätteeksi.

– Tämänhetkisten arvioiden mukaan yhdyskuntajätteeksi päätyvästä tavarasta peräti 10–20 prosenttia on uudelleenkäyttökelpoista, mutta tällä hetkellä siitä saadaan vain 1–2 prosenttia uudelleenkäyttöön, Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja sanoo.

Sortti-pienasema vastaanottaa vain kotitalouksien pieniä jätemääriä eli enintään peräkärryllisen verran. Myös vastaanotettavia jätelajeja on vähemmän kuin isoilla Sortti-asemilla. Puutarhajätteet, rakennusjätteet sekä isommat jäte-erät tulee viedä niihin. Lähimmät ovat Vantaan Ruskeasannassa ja Helsingin Kivikossa.

Sortti-pienasemalla pääsee maksutta eroon metallista, mutta maksullisia vastaanotettavia jätteitä ovat sekajätteen lisäksi poistotekstiili, puu sekä muovi. Hinnat löytyvät verkkosivuilta hsy.fi/sorttipienasema.Jätteet voi maksaa myös Sortti-pienasemalla eSortti.fi-palvelussa tai itsepalvelupäätteellä.

Kierrätyskeskus ja Sortti-pienasema ovat auki arkisin kello 9–21 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10–18.

Lue myös: Satojen eurojen arvoinen neule maksoi vain muutaman euron –  kierrätyskeskuksen vakiokävijät kertovat, miten tavarapaljouden seasta voi tehdä löytöjä