Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosikymmenien palkitsemisperinne jatkui Vantaan uuden uutukaisessa kulttuurigaalassa – kirjailija Siri Kolu ja Myyrmäki-liike saivat kaupungin kulttuuripalkinnon

Historian ensimmäisessä Vantaan Kulttuurigaalassa on juhlittu tänään keskiviikkona vantaalaista osaamista ja jaettu myös vuosittaiset kulttuuripalkinnot.

Ansioituneen taiteilijan palkinnon sai muun muassa Me Rosvolat -sarjastaan tunnettu lasten- ja nuortenkirjailija Siri Kolu, jonka teoksia on käännetty usealle kielelle. Hän on toiminut myös kouluttajana ja innostanut vantaalaisia lapsia ilmaisemaan itseään. Lisäksi hän on ansioitunut teatteritaiteen osaajana ja suomalaisen kulttuurin puolestapuhujana, joka on toiminut aktiivisesti myös oman alansa järjestöissä ja luottamustoimissa.

Merkittävästä kulttuuriteosta kaupunki palkitsi asukkaiden osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen samoin kuin alueensa identiteettiin myönteisesti vaikuttaneen Myyrmäki-liikkeen.

Kulttuuripalkintojen lisäksi jaossa oli nuoren taiteilijan stipendi. Sen sai muusikko Marianne Susi, joka on työskennellyt useissa produktioissa monipuolisesti eri rooleissa niin laulajana, näyttelijänä, tanssijana, säveltäjänä, ohjaajana kuin käsikirjoittajana.

Vantaan kulttuuripalkintoja on jaettu vuodesta 1976 lähtien. Viime vuonna arvoltaan 10 000 euron tunnustukset saivat harrastajateatteri Vantaan Näyttämö ja laulaja, säveltäjä sekä sanoittaja Emma Salokoski.

Lue myös:

Siri Kolu on sanataiteen suurlähettiläs

Myyrmäki-liike ja monet muut Länsi-Vantaalla toimivat kulttuuritoimijat etsivät uusia tiloja – vanhat katoavat, kun toimistorakennus puretaan asuintalojen tieltä