Tällaiseltä näyttää Backaksen elämyspuistossa – Kaupunki vakuuttaa: Asukkaiden mielipiteitä on huomioitu suunnittelussa

Backaksen kartanon ympäristöön suunnitteilla olevasta elämyskeskuksesta halutaan luoda kansainvälisesti ja kaupungin elinvoiman kannalta merkittävä matkakohde. Keskukseen tulee tapahtumakeskuksen lisäksi muumi- ja suomalainen luonto -aiheiset sisäpuistot.

Lue myös: Muumi-puisto on tulossa Vantaalle – HOK-Elannon kiinteistöjohtaja: Hanke nytkähti merkittävästi eteenpäin

Kaupungin tiedotteessa vakuutetaan, että kaavatyön aikana asukkailta saatuja mielipiteitä on huomioitu Backaksen suunnittelussa.

Koko alueen luvataan pysyvän yleisön käytössä ja erittäin vehreänä. Asuinrakentamisen määrää on pienennetty huomattavasti aiemmista suunnitelmista.

Asukkaiden toivomusten mukaisesti jalankulun ja pyöräilyn reittejä lisätään muun muassa nykyisen pellon alueelle. Myös alueen eläimistön elinoloja turvataan.

Mielipiteiden vaikutuksista suunnitteluun kerrotaan tarkemmin verkossa Teams live -tilaisuudessa keskiviikkona 17. marraskuuta kello 17–18.30. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Linkki tilaisuuteen.

Backaksen kartanomäki rakennuksineen ja puukujineen on suojeltu jo voimassa olevassa asemakaavassa, kaupunki muistuttaa.

Kartanon ympärillä uudisrakentaminen sijoittuu paikkoihin, joissa on aiemmin ollut tai niihin on Backaksen tilan kulta-aikoina suunniteltu rakennuksia.

Pysäköintialue on saanut inspiraatiota hedelmätarhoista: autopaikkojen väliin istutetaan runsaasti kukkivia puita ja pintamateriaali on nurmikiveä.

Elämyskeskuksen viereen tulee asuinkortteli noin 230 asukkaalle. Harjakattoiset asuinrakennukset ympäröivät yhteistä piha-aluetta. Korttelin asunnot ovat pääasiassa perheasuntoja.

Kaavamuutosta valmistelevat yhteistyönä Vantaan kaupunki, maanomistaja HOK-Elanto ja muun muassa Naantalin Muumimaailman taustalla vaikuttavan Livson Group Oy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut