Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonpäivä vaikuttaa matkustamisen kuluihin – Näillä vinkeillä säästät rahaa majoituksessa ja auton vuokrauksessa

Viikonpäivä vaikuttaa suuresti matkustajan yöpymiskuluihin sekä kotimaassa että ulkomailla. Myös autojen vuokraushinnat vaihtelevat eri viikonpäivinä, selviää nettimatkatoimiston ebookersin tiedoista.

Matkakohteen valinnan lisäksi ebookers neuvoo miettimään, minä päivänä aloittaa matkansa. Tiedotteen mukaan suomalaisten kannattaisi aloittaa ulkomaanmatkansa maanantaina, koska tällöin yöpymisten hinnat ovat edullisimmillaan.

Kotimaan matkojen kannattaisi sen sijaan alkaa sunnuntain puolella, koska hotellin löytää edullisimmin sunnuntaille.

Ulkomaille suuntautuvaa roadtripiä tai kiertomatkaa suunnittelevaa neuvotaan aloittamaan se tiistaina. Tuona päivänä alkaville varauksille vuokra-autot ovat edullisimmillaan. Kotimaassa tuo päivä on perjantai.

– Lomamatkaa suunnitellessa varausten ja matkan aloituspäivien suhteen kannattaa olla tarkkana, koska datamme mukaan parhaimmillaan majoituskohteiden ja vuokra-autojen hinnoissa voi säästää sievoisia summia, kertoo tiedotteessa ebookersin viestinnästä vastaava Rebecca Murphy.

Tiedotteen kerrotaan, että hyvällä suunnittelulla myös viiden tähden luksushotellin voi saada tavallista edullisemmin. Edullisimmat kuukaudet yöpyä kotimaan viiden tähden hotelleissa ovat tammikuu ja maaliskuu.

Sen sijaan hinnat ovat korkeimmillaan kesäkuussa. Tuolloin hinnat ovat lähes kaksinkertaisen tavalliseen verrattuna.