Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsen oikeuksien viikko tuo ohjelmaa ympäri Vantaata – Lapsi mukaan töihin -päivä järjestetään nyt uudella tavalla

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään nyt 15.–21. marraskuuta. Teemaviikko tuo myös Vantaalle ohjelmaa, jolla on tärkeä sanoma: #MullaOnVäliä ja #SullaOnVäliä.

Tämänvuotinen teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Asiasta muistutellaan monin tavoin niin osana kaupungin arkista toimintaa kuin sosiaalisen median välitykselläkin, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Esimerkiksi Martinlaakson päiväkodissa lapsille järjestetään toiminnallisia työpajoja, joissa luovuus saa kukkia ja lasten yhteisöllisyys ja osallisuus vahvistuvat.

Vantaan suun terveydenhuolto muistuttaa sosiaalisessa mediassaan oikeudesta hyvään hammashoitoon – hammaspeikotkin kukistetaan yhdessä.

Viime viikolla alkanut, vuosittain Lapsen oikeuksien viikon tuntumaan sijoittuva Kukkuu!-festivaali kutsuu perheen pienimmät tapahtumiin nauttimaan kulttuurista.

Lapsen oikeuksien viikon ohjelmaa järjestetään myös muiden vantaalaistahojen voimin. Liikunnanilon Olohuone järjestää perheille ohjattua liikuntaa, tehtäviä ja värityskuvia teeman mukaisesti.

Suomen Ilmailumuseo taas kutsuu alle 18-vuotiaat maksutta vierailulle. Heistä 20 ensimmäistä pääsee myös ikiomalle opastuskierrokselleen.

Teemaviikon koko tapahtumatarjontaa Vantaalla voi tarkastella kaupungin tapahtumakalenteristaja valtakunnallisesta tapahtumakalenterista Lapsenoikeudet.fi-sivustolla.

Tiistaina 16. marraskuuta järjestettävä Huomaa minut! -teemapäivä kutsuu koolle Vantaalla alle kouluikäisten lasten kanssa työskentelevät ja heidän ohjaamansa lapsiryhmät. Webinaariohjelma kannustaa kiinnittämään huomion pienten lasten osallisuuteen, jotta jokainen tulisi nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään.

Aamun ohjelmaan voi osallistua lapsiryhmän kanssa. Lisäksi mukana on puhtaasti asiantuntijoille suunnattua tietoa. Päivän tallenne julkaistaan myöhemmin Oppiva Vantaa -Youtube-kanavalla.

Perinteinen Lapsi mukaan töihin -teemapäivä on koronapandemian vuoksi saanut uudenlaisen toteutusmuodon. Tänä vuonna Vantaan kaupungin työntekijöiden lapset on kutsuttu yhteiseen Teams-kokoukseen.

Etäkokoukset ovat saattaneet kutkuttaa lasten mielikuvitusta heidän seuratessaan vanhempiensa työpäiviä. Perjantaina 19. marraskuuta lasten kokouksessa tehdään yhdessä taidetta sekä tutustutaan etäkokousjärjestelmään ja lasten toiveiden mukaisesti yhden johtajan työhuoneeseen.

Myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tervehtii nuoria kokoustajia.

Lapsen oikeuksien teemaviikkoa vietetään vuosittain YK:n lapsen oikeuksien päivän ympärillä. Viikon tavoitteena on lisätä etenkin lasten ja nuorten tietoa ja ymmärrystä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta.

Vantaan kaupungin tavoitteena on, että mahdollisimman moni vantaalainen toimija huomioisi teemaviikon omassa toiminnassaan. Teot voivat olla myös pieniä, kuten juliste seinällä. Tulostettavan julisteen voi tallentaa valtakunnalliselta Lapsenoikeudet.fi-sivustolta.