Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan kaupunkiympäristön uusi pomo on pitkään Vantaalla kuntapolitiikassa vaikuttanut joukkoliikennemies Tero Anttila

Vantaan kaupunkiympäristön uusi apulaiskaupunginjohtaja on vantaalainen tekniikan lisensiaatti, eMBA Tero Anttila.

Anttilalla on vahva joukkoliikennetausta. Hän työskentelee tällä hetkellä osastonjohtajana Helsingin seudun liikenteessä (HSL) vastaten joukkoliikenteen suunnittelusta ja järjestelmistä sekä hankinnoista.

Aiemmin Anttila on toiminut muun muassa Helsingin Bussiliikenne Oy:n toimitusjohtajana ja Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) bussiliikennejohtajana.

Anttila vaikutti yli kaksikymmentä vuotta – vuodesta 1982 vuoden 2004 loppuun – Vantaan kaupunginvaltuustossa kokoomuksen edustajana. Vantaan kaupunginhallituksen jäsen hän oli vuodesta 1993 vuoteen 2002 asti. Juuri ennen siirtymistään HKL Bussiliikenteen johtajaksi Anttila toimi Vantaan kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Anttila toteaa, että hänellä on työkokemusta Vantaan kaupungilta myös nuorena miehenä.

– Urani alussa olin joukkoliikennesuunnittelijana Vantaan kaupungilla. Sen lisäksi olin lukiolaisena maanmittaustehtävissä pari kesää 70-luvulla. 1980-luvulla työskentelin Veromiehessä kadunrakennustyömaalla. Vantaan kunnallistekniikan suunnitteluosastolla olin kesäteekkarina vuosina 1982- ja -84, Anttila kertoo.

Uuden apulaiskaupunginjohtajan valitsi Vantaan kaupunginvaltuusto maanantaina 15. marraskuuta.

Valinnasta keskusteltiin valtuuston kokouksessa. Valtuutetut muistuttivat puheenvuoroissaan, että kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajan valinta on tärkeä päätös, joka näkyy vantaalaisten arjessa.

Vihreiden valtuutettu Vaula Norrena kuvasi kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajan olevan Vantaan kaupungin kehittymisen kannalta jopa tärkeämpi henkilö kuin kaupunginjohtaja.

Kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajan virkaa haki 15 henkilöä. Loppusuoralla Anttilan kilpakumppanina oli Sipoon kehitysjohtaja Pirjo Sirén. Sirén on koulutukseltaan diplomi-insinööri, arkkitehti.

Keskustelun päätteeksi asiasta järjestettiin suljettu lippuäänestys, jonka Anttila voitti 45 äänellä.

Kaupunkiympäristön toimiala vastaa muun muassa kaavoituksesta, rakennusvalvonnasta, kaupungin toimitiloista, liikennesuunnittelusta ja ympäristönsuojelusta.

Aiemmin Vantaan kaupunkiympäristön toimialaa vastasi maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimiala.

Kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä jäi eläkkeelle syyskuussa 2021.

Anttila aloittaa uudessa virassaan viimeistään vuoden 2022 alusta alkaen.

Viran kokonaispalkka on 12 079,42 euroa. Sen lisäksi kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajalla on vapaa auton ja puhelimen käyttöetu.

Lue myös: Eläkkeelle jäävä Hannu Penttilä kehuu vantaalaisia ja varoittaa maankäytön pikavoitoista – "Jokainen tontti ei voi olla lottovoiton arvoinen"