Päätös maanantai-iltana: Vantaa pitää kuntaveroprosentit ennallaan

Kuntaveroprosentit pysyvät ensi vuonna Vantaalla ennallaan.

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kaupunginjohtaja Ritva Viljasen esityksen. Kunnan tulovero säilyy 19 prosentissa. Myöskään muut verot, kuten kiinteistövero, eivät ensi vuonna nouse.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) arveli, että veroprosenttien hyväksyminen valtuustossa ilman keskustelua oli historiallista.

Tulovero pysyy 19 prosentissa myös vuonna 2023, sillä kunnat eivät voi muuttaa hyvinvointialueuudistuksen vuoksi tuloveroprosenttejaan syksyllä 2022.

Yleinen kiinteistöveroprosentti on Vantaalla tulevanakin vuonna 1,28, Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti on 0,41 ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen 1,25 prosenttia. Rakentamatonta rakennuspaikkaa verotetaan 6,00 prosentin mukaan.

Vantaan Sanomat uutisoi kaupunginjohtajan pitämän budjetti-infon jälkeen marraskuun aluessa, että hyviä uutisia kaupungin talouteen tuovat ennakoitua suuremmat verotulot. Myös yritykset näyttävät toipuvan koronan vaikutuksista.

Lue myös: Kaupunginjohtaja esitteli ehdotuksena ensi vuoden budjetiksi: lisärahaa kouluille ja terveydenhoitoon, tuloja Vantaa-lisän poistolla, kiinteistöjen myynnillä...

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut